Crin Antonescu: PNL nu are probleme in a se adapta in opozitie

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa la Constanta, ca PNL nu are probleme in a se adapta in opozitie si a tinut sa mentioneze ca desi a fost un moment complicat, nu exista “dramatismul pe care unii il presupun”, ci un moment de reorganizare si reasezare a tacticilor si strategiilor, in contextul alegerilor europarlamentare din luna mai.

“Este o organizatie de care ma leaga multe (organizatia PNL Constanta – n.r.), aici am ‘botezul’ acum 24 de ani. In aceste intalniri la care am participat si zilele trecute la Bacau, Prahova, saptamana viitoare la Valcea, este vorba de discutii politice cu privire la situatia actuala care tin de organizarea si pregatirea perioadei urmatoare. Pregatirea campaniei pentru europarlamentare si discutiile sunt normale. PNL nu are probleme speciale in a se adapta la situatia sa actuala de partid de opozitie. A fost un moment complicat, nu exista insa dramatismul pe care unii il presupun. Ca este un moment in care ne reorganizam, ne regrupam, ne reasezam tacticile si strategiile dar partidul are in mod evident capacitatea de a se adapta”, a declarat Antonescu.

Vezi ce a declarat Iohannis cu privire la noul Guvern

Liderul liberal a facut referire si la programul de guvernare al Cabinetului Ponta III, pe care l-a catalogat “un fel de program”, insa a atras atentia asupra situatiei neclare in care se afla Guvernul, in contextul in care Curtea Constitutionala se afla in pronuntare.

“Iata, avem un nou Guvern intr-o situatie inca necalara. Avem si un program de guvernare sau un fel de program, sunt decizii de luat la nivel parlamentar si sunt importante discutiile despre ceea ce urmeaza pana la europarlamentare”, a spus presedintele PNL.

Cu referire la alegerile europarlamentare, Antonescu a tinut sa sublinieze importanta lor, in contextul unor provocari importante pe care Parlamentul Europan le va avea in perioada urmatoare, dar mai ales in contextul alegerilor prezidentiale.

“Aceste alegeri sunt un examen major, cu o incarcatura pe care le au acest tip de alegeri. Ele sunt importante in sine, e important ce oameni trimitem sa ne reprezinte in PE, intr-o perioada in care PE va avea provocari importante in fata, dar aceste alegeri au si alte semnificatii si consecinte care tin de alegerile prezidentiale.