Crin Antonescu: PNL nu este format din “Monici Macovei care se duc sa toarne pe usa din dos”

Crin Antonescu, presedintele liberal, a tinut sa reaminteasca, sambata, in cadrul Conferintei Teritoriale de Alegeri a Filialei PNL sector 3, care a avut loc la ROMEXPO, ca formatiunea pe care o conduce nu este alcatuita din “Monici Macovei care se duc sa toarne pe usa din dos”. A reamintit si ca “USL si guvernul actual au sansa, cu care nu ne vom mai intalni, de a vorbi cu o voce puternica”.

Crin Antonescu a tinut sa reaminteasca faptul ca “USL nu s-a facut doar pentru ca Victor Ponta sa fie prim-ministrul al Romaniei si Crin Antonescu candidat la prezidentialele din 2014”. Tinta este, potrivit acestuia, ca “dupa 2016, indiferent care dintre noi va ramane la guvernare, nefiind exclusa ipoteza de a ramane impreuna la guvernare, sa nu aiba din nou de luat lucrurile de la inceput”.

“Foarte multi vorbesc despre conjunctura complicata internationala in care Romania traieste. Trebuie sa-si deschida portile catre viitor, insa asta depinde de stabilitatea si predictibilitatea unei directii pe care Romania se angajeaza sa mearga”, a punctat Antonescu.

Liderul PNL a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca partidul e “intr-o pozitie foarte interesanta, importanta pe scena romaneasca. Am spus si repet: fara el, in acest moment, nu exista majoritate si guvernare legitima si eficienta. Spun acest lucru nu pentru Victor Ponta, care stie si impartaseste”, a continuat el.

Crin Antonescu a amintit ca “pentru noi, proprietatea economica nu este un bun absolut in sine, ci este un bun in masura in care e o expresie a libertatii”. A continuat cu filozofia PNL, subliniind faptul ca “indiferent ca a fost in Opozitie sau la putere, PNL nu a incetat sa serveasca valorile libertatii”.

“Traian Basescu, ca presedinte, si acolitii sau politici au atacat si prejudiciat grav statul de drept in acel moment ei intrand intr-un conflict ireconciliabil cu PNL”, a mai afirmat liderul liberal.

“PNL nu e alcatuit din Monici Macovei care se duc sa toarne pe usa din dos; e un partid care, cu riscul de a-si crea antipatii si ostilitati la persoane sus-puse, spune mereu adevarul despre Romania si incearca mereu sa tina capul sus pentru aceasta tara. Suntem departe inca de ceea ce Romania poate fi. USL si guvernul acesta sunt sanse cu care nu ne vom mai intalni, sanse de a vorbi cu voce puternica”, a concluzionat Crin Antonescu.

Sursa foto: PNL