Crin Antonescu: PNL nu va accepta ca USL sa se transforme intr-o mosie a lui Victor Ponta

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Crin Antonescu, liderul liberalilor, a declarat joi ca PNL nu va accepta ca USL sa se transforme intr-o “mosie” a lui Victor Ponta si a avertizat ca nu se va lasa “amenintat” cu pierderea functiei de presedinte a Senatului, asa cum sugerase cu o zi in urma social-democratul Ilie Sarbu, socrul primului ministru.

“Daca cineva crede ca PNL, cumintel, asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta se inseala”, a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

“Daca dl Dragnea constata azi ca are majoritate singur, ca si dl Sarbu, cu un aer amenintator, nu au decat sa renunte la intelegerea initiala a USL, sa foloseasca aceasta majoritate si sa faca alt guvern, nu e nicio problema. Noi sub amenintare si santaj nu lucram”, a mai spus liderul liberalilor.

Citeste si: PNL refuza sa faca jocul PSD! Pocora: Daca cei din PSD nu mai vor USL, sa o spuna clar in fata celor care ne-au votat

„Nu stiu daca e reala informatia, dar nu merge cu mine; o astfel de amenintare poate sa plece de la ideea ca amenintatul se sperie asa, imediat si zice Au, nu cumva sa-mi luati postul de sef al Senatului, atunci fac orice, ma inscriu si in PC. Nu e cazul cu mine. Nu am acest post nici de la dnul Sarbu, nici Voiculescu”, a mai adaugat Crin Antonescu.

„Daca are cineva motivele legale sa ma schimbe, o poate face oricand, dar discutia nu e decat o amenintare pe care domnii din PSD incearca sa o foloseasca fara sa inteleaga ca nu si-au gasit oamenii. Cu PNL nu merge in felul acesta. Au majoritate? Foarte bine, dar daca ameninta inseamna ca USL nu mai merge. Foarte bine, sa rupa USL”, a declarat presedintele Senatului.

„Nici macar in propaganda dlui Basescu nu merge asta… Cine este dl Voiculescu sa ma puna presedintele Senatului? Propunerile de persoane si votul din Senat s-au facut in vazul tuturor”, a conchis Antonescu.

Sursa foto: pnl.ro