Crin Antonescu: PNL va discuta in Delegatia Permanenta de la Sinaia despre prestatia unor ministri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca deciziile anuntate de premierul Victor Ponta cu privire la inlocuirea din functie a secretarului de stat a MAI si a sefului ROMATSA au fost discutate cu primul-ministru si acceptate.

Antonescu a mai spus ca propunerea de demitere a oficialilor a venit de la premier si a atras atentia ca dincolo de emotii, trebuie facute constatari privitoare la modul cum functioneaza institutiile statului si delimitate foarte clar responsabilitatile.

“Am sustinut deciziile politice ale premierului, nu a propus el nu m-am opus eu, toate lucrurile de la stiri de azi n-au niciun temei. Nu s-a discutat despre demisia ministrului de interne. Aceasta a fost propunerea premierului, pe care am gasit o justificata si pe care o sustin.

Au fost declaratii nu foarte inspirate si fericite, insa in asemenea momente cred ca pana la urma avem de facut, dincolo de emotii, niste constatari privitoare la modul cum functioneaza institutiile statului, trebuie sa delimitam foarte clar responsabilitatile. S-a soldat totusi cu demiterea unui secretar de stat”, a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu a mai precizat ca in privinta nemultumirilor existente in acest moment la adresa unor ministri liberali, o decizie va fi luata dupa discutiile care vor avea loc la Sinaia, la Delegatia Permanenta a PNL din 1 si 2 februarie.

“In privinta nemultumirii partidului cu privire la prestatia unor ministri, vom aveam discutii ample la Sinaia la delegatia partidului care va avea loc in 1 si 2 februarie. D-nul Ponta m-a contactat de ieri, a dorit sa discutam asupra acestei situatii, si pentru ca aveam de discutat si alt subiect, am propus sa ne vedem la Guvern. In momentul in care PNL va dori sa schimbe un ministru, o va face”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai declarat ca in acest moment, sunt trebuie facute schimbari la nivel legislativ, deoarece nu sunt clare procedurile.

“Sunt cateva lucruri importante de facut si la nivelul legislativ. Reiese ca unor oameni din diverse institutii nu le sunt clare procedurile. In continuare la noi lucrurile tin de persoane fizice. Daca domnul Arafat este in tara lucrurile se rezolva, daca nu, sunt probleme, ori interesul este sa avem institutii si proceduri care sa functioneze. Deci si la nivelul CSAT, al legislatiei si procedurilor toate masurile care trebuie luate, vor fi luate”, a spus Crin Antonescu.

Reamintim ca premierul Victor Ponta a anuntat, inaintea sedintei de Guvern de miercuri, ca i-a inlocuit din functii pe secretarul de stat din MAI, Catalin Chiper, pe seful ROMATSA, Aleodor Francu, precum si pe directorul de operatiuni. El a adaugat ca va solicita si inlocuirea sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Totodata, premierul Ponta a subliniat ca operatiunea de luni a fost esec si a adaugat ca va infiinta Comitetul Interministerial de Interventii in Situatii de Urgenta, care va fi coordonat de vicepremier, in cadrul caruia vor fi direct implicati secretarul de stat Raed Arafat si seful Inspectoratului pentru Situatii de urgenta. Masura a fost luata “pentru ca in viitor asemenea situatii sa fie evitate si interventia sa se faca mai rapid si mai eficient”.