CRIN ANTONESCU: Pregatim deja o MOTIUNE DE CENZURA pe tema reducerii CAS si a impozitului pe profitul reinvestit

ANTONESCU, reactie la declaratia lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012

Presedintele Partidului National Liberal, CRIN ANTONESCU, a sugerat intr-o declaratie facuta sambata intr-o conferinta de presa ca premierul VICTOR PONTA ar putea sa “cada” din aceasta functie, asa cum a ajuns sa o si ocupe.

CRIN ANTONESCU a amintit ca VICTOR PONTA a devenit premier pentru prima data in urma unei MOTIUNI DE CENZURA care a dus la inlaturarea din functie, in primavara anului 2012, a primului ministru MIHAI-RAZVAN UNGUREANU.

“Cum se da jos? Pai cum se pune. Cum a venit domnul Ponta prima data prim-ministru? In urma unei MOTIUNI DE CENZURA in urma careia falnicul domn Ungureanu a cazut, a cazut rau. S-a si lovit, la figurat. Nici nu se astepta. Eu ma gandesc ca si domnul Ponta o sa cada printr-o MOTIUNE DE CENZURA – acum, mai tarziu – la care vom participa, pe care probabil chiar o vom initia. E simplu. Nu-i nimic ascuns in asta”, a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Liderul liberalilor a afirmat ca in acest moment grupurile parlamentare ale partidului lucreaza la pregatirea unei motiuni pe teme economice care ar putea fi depusa cel mai probabil la inceputul lunii mai.

MOTIUNEA DE CENZURA va avea ca tema reducerea CAS-ului si scutirea pe impozitul pe profitul reinvestit. Antonescu a explicat ca motiunea este necesara deoarece nu mai are incredere in PSD ca va reduce CAS-ul, asa cum a promis, deoarece stie cu cum a fost introdusa aceasta prevedere in acordul cu FMI.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: Nu vreau sa fiu un presedinte momaie, care sa asiste cum diversi domni isi taie bucati din tara

“Nu mai avem incredere in ei si eu va garantez ca daca MOTIUNEA DE CENZURA nu trece, ceea ce e putin probabil, nu o vor introduce (reducerea CAS, n.r.) nici la 1 iulie. Pentru ca eu stiu cum a fost in scrisoarea cu FMI introdusa aceasta prevedere si cata vreme eram la guvernare si aveam un ministru de Finante aveam garantia ca acel om va face acest lucru. Cand stiu ca de fapt VICTOR PONTA nu a vrut sa introduca chestiunea asta si ne-a pacalit, ca sa zic asa, pana in ultima zi, noroc ca am interveni pana sa plece Fondul, sigur ca nu mai avem in vedere si de altfel ramane sa vedem, daca o introduce, foarte bine”, a spus CRIN ANTONESCU.

Liderul liberalilor a fost prezent sambata la Cluj la intalnirea reprezentantilor Partidului National Liberal din Regiunea de Nord-Vest, la care au participat primari, parlamentari si presedinti de filiale din Transilvania. Cu aceeasi ocazie au fost prezentati si cinci dintre candidatii PNL la alegerile europarlamentare din luna mai, respectiv NORICA NICOLAI, care este candidatul liberalilor pentru Regiunea de Nord-Vest, dar si RENATE WEBER, RAMONA MANESCU, CRISTIAN BUSOI si EDUARD HELLVIG.