Crin Antonescu: Probabil nu sunt motive pentru comisie de ancheta

Crin Antonescu nu mai este convins de necesitatea unei comisii de anchetare care sa analizeze implicarea procurorului Papici sau a DNA  in achizitionarea de catre fiica presedintelui, Ioana Basescu, a unui teren de peste 300 hectare in judetul Calarasi.

“Daca lucrurile sunt atat de clare, foarte bine, Parlamentul nu are nicio problema. (…) Lucrurile s-au inteles un pic gresit, nu era o comisie de anchetare a presedintelui, ci de anchetare a implicarii domnului procuror sau a institutiei respective. Daca din punctul de vedere al ANRP actiunea procurorului a fost una corecta, probabil ca nu mai sunt motive.

Nu stiu, nu eu am avut aceasta initiativa, am spus doar, sigur, ca, daca exista elemente, Parlamentul poate sa faca o comisie. Daca nu exista, nu exista”, a declarat in aceasta seara liderul PNL.

Pe baza informatiilor avute cu doar cateva ore inainte, Antonescu declarase ca este “total de acord”  cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de ancheta in cazul terenului achizitionat de fiica cea mare a presedintelui, in judetul Calarasi.