Crin Antonescu: PSD ii omoara lui Ponta orice sansa de a fi un presedinte bun, un presedinte liber

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, CRIN ANTONESCU, a spus joi, la Realitatea TV, ca “baronii locali ai PSD pun in miscare acest partid” si a atras atentia ca Victor Ponta merge dupa modelul Adrian Nastase, de care este irezistibil atras, ca si de cel al lui Che Guevara, pe care premierul a recunoscut ca il apreciaza. Antonescu a tinut sa puncteze ca PSD ii poate oferi sansa lui Ponta sa ajunga presedinte, dar tot PSD ii omoara orice sansa de a fi un presedinte bun, un presedinte liber.

“Fara sa vrea, Ponta merge dupa modelul Adrian Nastase, e irezistibil atras de el, e cel mai puternic model. Ponta, om inteligent, are probleme de model, de cultura. Nastase, din pacate a esuat ca om politic in multe privinte, dar a si reusit niste lucruri fundamentale, insa el a avut niste indoieli fertile din cauza unei culturi superioare. Nu vorbesc de cultura generala, ci de cultura in sensul existentei unor repere si modele”, a spus CRIN ANTONESCU, la Realitatea Tv.

Crin Antonescu: In saptamana mare putem sa ne amanam polemicile si bataliile politice

Presedintele PNL a adaugat, referindu-se la PSD si la Victor Ponta, ca “multi sunt simpatizanti ai Chinei” si ca premierul il apreciaza si pe Che Guevara, revolutionar de stanga, lider al regimului comunist cubanez.

“Pe vremea USL, Ponta zis ca noi luptam impotriva lui Basescu precum Fidel Castro, eu fiind distribuit in rolul lui Fidel Castro, un orator bun, dar criminal sadea. I-am zis ‘termina, in afara ca sunt comunistii, sunt si niste criminali’. Dincolo de asta, tentatia a fost foarte mare, nu de a sugruma Opozitia si de a a avea masini de vot, eu nu sunt cu masinile de vot, dar 70% din voturi iti permitea sa faci niste lucruri bune, dar nepopulare, insa Ponta a continuat cu populismul, ca Basescu si Boc. Ponta a ales nu o forta data de cetatenii Romaniei, ci a convertit-o in alta valuta politica si a inceput sa lucreze la altceva pentru care nu m-a putut avea ca partener, la fel ca Basescu sau Tariceanu”, a completat ANTONESCU.

Antonescu a tinut sa adauge ca “oamenii vin fericiti din China”, referindu-se la Victor Ponta si Liviu Dragnea, deoarece acestia au realizat autostrazi si constructii impunatoare. Insa Crin Antonescu a marturisit ca nu trebuie sa vorbim de “niste hardughii”, ci de oameni atunci cand ne alegem niste modele.

“Insa oamenii nu sunt liberi in China”, a amintit CRIN ANTONESCU.

Citeste si: Antonescu: Experimentul Basescu s-a terminat, Romania are nevoie de un alt model de presedinte

BARONII PSD FURA STARTUL PREZIDENTIALELOR?

CRIN ANTONESCU a vorbit si despre puterea pe care o primeste PSD din teritoriu, de la baronii locali care il ajuta pe Victor Ponta sa intre cu prima sansa in cursa pentru alegerile prezidentiale.

“Baronii nu sunt numai la PSD, asta e mecanismul de dezvoltare al puterii. Noi (PNL – n.red.) nu avem baroni pentru ca am avut mai putini oameni in acele pozitii si n-au apucat sa stea mult acolo”, a sustinut presedintele liberalilor, care a apreciat ca datorita social-democratilor din teritoriu, Victor Ponta are prima sansa la alegerile prezidentiale.

“Principalul atu pentru care spun ca are o sansa este aparatul politic care se numeste PSD, care chiar daca primeste lovituri, aparatul este din pacate pentru Romania in continuare foarte puternic. Si este puternic, privim asta ca pe o fatalitate. Dupa ’90-’91, din Romania se pleaca. Cine pleaca? Oameni din baza electorala a PSD? Nu. Oameni potential liberi, ca sunt olimpici, oameni simpli dintr-un sat care nu asteapta pomana si se duc si-si cauta de munca, dar pleaca oameni cu potential de libertate, oamenii mai putin manipulabili. Ei considera ca aici au prea putine sanse. Din acest punct de vedere, incapacitatea PSD de a se schimba, de a ramane acest partid mare, acesta e cel mai mare atu. Ceea ce-i da forta cea mai mare, aceasta masina ii da lui Ponta o mare sansa de a fi presedinte, dar ii si omoara orice sansa de a fi un presedinte bun, un presedinte liber”, a mai spus CRIN ANTONESCU.

CAND S-A PRODUS RUPTURA USL

Presedintele PNL a facut referire si la perioada de alianta cu PSD. “Impreuna cu PSD puteam tine in frau baronii. Victor  Ponta nu s-a tinut de cuvant si a intrat in alte lucruri si nu s a mai tinut de cuvant. In logica PSD-ului si daca Victor Ponta va mai avea conflicte cu baronii, le are din lupta de putere din noua garda din jurul sau, fenomen care se repeta cu perioada Nastase. Domnul Ponta merge dupa modelul Adrian Nastase, este irezistibil de atras. Victor Ponta, un om inteligent, are o problema de cultura”, a completat ANTONESCU.

Crin Antonescu a vorbit si despre momentul de ruptura al USL. “PSD mi-a spus daca vrei sa te sustinem, ai grija ce faci. Am avut un schimb de replici saptamani in sir, inca de la jumatatea anului 2013. Daca ma intrebati cand mi-am dat seama ca este exclusa colaborarea este in momentul coabitarii, in momentul semnarii actului de coabitare. Nu poti sa faci si aia si sa te tii si de cuvant sa continui si proiectul in care sustinerea presedintiei mele facea parte dintr-un proiect de durata si de o anumita anvergura, a conchis presedintele PNL.