Crin Antonescu: Referendumul e inutil, chiar e jenant!

Pe 6 octombrie se va organiza referendumul privind eutanasierea cainilor fara stapan, iar Crin Antonescu, presedintele PNL, sustine ca o astfel de consultare este jenanta si consuma banii bucurestenilor in mod inutil.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca toti bucurestenii vor acelasi lucru: sa nu existe caini fara stapan pe strada.

“Eu cred ca, in legatura cu eutanasierea, parerile bucurestenilor, ca si ale romanilor in general, sunt impartite. Eu cred ca in legatura cu o chestiune parerile bucurestenilor nu sunt impartite, cadru legal avem si nu trebuie niciun referendum, si anume aceea ca nu este normal intr-o tara care se pretinde civilizata sa umble caini fara stapan pe strada si sa fii in pericol sa fii muscat, ba chiar omorat, cum am ajuns in aceasta situatie. Nu-mi trebuie niciun referendum pentru asta”, a spus Antonescu, pentru Digi 24.

In acelasi timp, liderul liberal crede ca este posibil ca la referendum s nu participe suficienti bucuresteni ceea ce inseamna ca nu va fi validat.

“In primul rand, referendumul se desfasoara sub conditie de validitate, am auzit oameni care cunosc mai bine decat mine pulsul direct al bucurestenilor, primarul Popescu Piedone, de pilda, care se indoia foarte serios ca vor veni jumatate plus unu dintre bucuresteni la referendum. Deci, daca nu vin, am cheltuit bani degeaba. Daca vin si spun ca vor eutanasiere, din doua una: ori deja gasesc o lege si atunci el este inutil, ori gasesc teoretic o lege care nu impune eutanasierea si atunci referendumul nu are forta de lege. Daca spun ca nu vor eutanasierea si legea s-a pronuntat pentru eutanasiere, el e din nou inutil, pentru ca un referendum nu poate tine loc de lege. Referendumul e inutil, ce sa mai discutam, chiar e jenant”, sustine seful senatorilor.