CRIN ANTONESCU: Romania, atitudine ferma de combatere a ANTISEMITISMULUI

Antonescu ii raspunde lui Ponta: E un sentimental. Dintre asemenea oameni se recruteaza marii poeti, marii artisti

Crin ANTONESCU este convins ca “Romania este un bun exemplu in ceea ce priveste atitudinea ferma de combatere a nationalismului, rasismului si antisemitismului”. Presedintele PNL  a participat, marti, la Forumul Global organizat de Comitetul Evreiesc American.

“Dupa 2004, Romania a facut pasi importanti in privinta recunoasterii Holocaustului, cum ar fi inaugurarea la Bucuresti a unui memorial al victimelor Holocaustului, infiintarea unei agentii guvernamentale, Institutul ‘Elie Wiesel’ pentru Studierea Holocaustului, introducerea in scoli a unui curs optional la liceu de istoria evreilor si istoria Holocaustului, au fost luate masuri comemorative (a fost adoptata prin lege o zi nationala a Holocaustului in Romania), institutiile oficiale si academice din Romania organizeaza anual diverse manifestari dedicate asumarii si comemorarii Holocaustului”, a declarat Antonescu.

Citeste si: MOTIUNEA de CENZURA a PNL, incetinita de reprezentantii Puterii

Liderul liberal  a precizat ca la nivelul UE exista instrumentele legislative care pot fi aplicate, dar politicienii trebuie sa fie mult mai determinati sa actioneze la nivel european impotriva extremismului de orice fel.

“Precizez totodata ca extrema dreapta nu este reprezentata la nivel parlamentar in Romania si nu poate fi vorba de un succes al formatiunilor care se revendica a fi de extrema dreapta la alegerile pentru Parlamentul European din aceasta luna”, a afirmat liderul liberal.

In continuarea referirilor la situatia din Romania, acesta a mentionat ca in ultimii ani clasa politica si administratiile succesive au afirmat angajamentul constant al Romaniei pentru combaterea antisemitismului prin masuri concrete legislative si educative.

Citeste si: Cristian Busoi, despre EUROPARLAMENTARE: PNL isi va atinge OBIECTIVUL

“Desi exista un cadru legislativ, acesta nu ofera in mod real justitiei instrumentele necesare pentru a sanctiona asemenea manifestari, multe cazuri fiind inchise din cauza lipsei de claritate legislativa. Ca atare, am initiat anul trecut un proiect de lege pentru imbunatatirea legislatiei care interzice organizatiile si simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, manifestarile antisemite, precum si promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii. Aceasta lege a fost deja votata de Senat si asteapta sa fie adoptata de catre cealalta camera a Parlamentului”, a mai spus Crin Antonescu.

Sursa foto: adevarul.ro