CRIN ANTONESCU: Romania va fi REGIM PREZIDENTIAL. Klaus Iohannis, un presedinte EXTREM de PUTERNIC

CRIN ANTONESCU: Romania va fi REGIM PREZIDENTIAL. Klaus Iohannis, un presedinte EXTREM de PUTERNIC

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, in studioul B1 TV, ca Romania va fi un regim prezidential, explicand ca presedintele Klaus Iohannis va fi un presedinte foarte puternic, care “face lucrurile pas cu pas, dar cu o tenacitate si forta iesite din comun”.

Intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu daca poate spune ca il cunoaste pe Klaus Iohannis si daca da, daca ne putem astepta la surprize din partea lui Klaus Iohannis sau este cel din primele doua luni de mandat, Crin Antonescu a afirmat ca Iohannis va fi un presedinte al Romaniei extrem de puternic, adaugand ca conducerea sa, tara noastra va fi un regim prezidential.

“Parcursul lui Iohannis este unul normal, foarte bun si previzibil. Depinde la ce se asteapta fiecare. Domnul Iohannis a spus doua lucruri foarte grele in campanie: candidez si vreau sa fiu presedinte pentru a schimba modul de a se face politica in Romania. Asta este o declaratie coplesitoare. Doi, dnul Iohannis este si prin experienta sa de viata si prin natura sa un om asezat, calm, care face lucrurile pas cu pas dar cu o tenacitate si forta iesite din comun. Va fi un presedinte extrem de puternic al Romaniei, va fi un regim prezidential. Imi doresc si nu am motive sa fiu pesimist ca forta pe care imprejurarile istoriei acestor ani i-o dau lui Iohannis sa fie folosita in directia corecta”, a declarat Antonescu.

Mondo News iti recomanda si: CRIN ANTONESCU, ANUNT BOMBA: MA RETRAG DIN VIATA POLITICA, E FOARTE PUTIN PROBABIL SA MAI CANDIDEZ

Intrebat daca sub conducerea lui Klaus Iohannis va fi un regim prezidential mai puternic decat cel al lui Traian Basescu, Crin Antonescu a raspuns:

“Sper ca da. Eu si PNL-ul nu l-am acuzat niciodata pe Basescu ca este un presedinte puternic, ci abuziv. Iohannis sper sa fie mai puternic decat Basescu. Vom vedea ce se va intampla, nu depinde doar de Klaus Iohannis, lucrurile pot merge in bine si in mai putin bine in functie de ceilalti actori politici. Iohannis se bucura de credibilitate, el poate sta in fata tuturor riscurilor”, a completat fostul lider liberal.