Crin Antonescu se pregateste pentru alegerile prezidentiale

Presedintele PNL, Crin Antonescu, se pregateste pentru alegerile prezidentiale de anul viitor, in acest sens urmand a participa, la sfarsitul lunii august, la un eveniment special, organizat la Sala Sporturilor din Constanta, care va marca debutul campaniei pentru alegerile din 2014, scriu jurnalistii de la Gandul.

Evenimentul va fi organizat de PNL si “Echipa lui Crin” in data de 31 august, la acesta urmand a participa mai multi lideri social-democrati si conservatori. Inainte de reuniunea de la Sala Sporturilor, liberalii vor organiza la Constanta sedintele Biroului Politic Central si ale Delegatiei Permanente. Tot la malul marii, membrii TNL al PNL vor participa la Scoala de Vara.

Jurnalistii de la Gandul mai scriu ca organizatorii evenimentului din 31 august intentioneaza sa aduca intre 2.000 – 2.500 de simpatizanti.

La sedinta Delegatiei Permamente se va discuta despre acordul cu FMI, despre majorarea impozitelor, se va prezenta o analiza a activitatii ministrilor liberali, precum si o situatie a primarilor si a sefilor de Consilii Judetene aflati in situatie de incompatibilitate. Totodata, pe masa discutiilor se va afla si stabilirea datei pentru referendumul privind modificarea Constitutiei.

Fostul consilier prezidential Radu Zlati a scris pe blogul personal ca Antonescu “incepe sa-si cladeasca, incetul cu incetul, statura unui prezidentiabil” si a subliniat ca toamna anului 2013 ne va oferi, foarte probabil, o rebranduire a marcii politice Crin Antonescu.

“Un prezidentiabil care are taria convingerilor sale, are puterea de a merge pe drumul sau, dar care este mai asezat, mai putin vitriolant in expresii, mai concesiv cu greselile (intentionate sau nu) ale partenerilor sai. Sunt convins ca presedintele României Crin Antonescu va fi, in limitele prerogativelor sale constitutionale, un presedinte jucator; dar nu unul care sa dea la gioale si care sa faca pe durul la coltul blocului. Iar aceasta imagine incepe a fi constituita cu rabdare si inteligenta. Toamna lui 2013 ne va oferi, foarte probabil, o rebranduire a marcii politice Crin Antonescu”, sustine Radu Zlati.