Crin Antonescu: Sunt presiuni pentru ca Ponta sa candideze la prezidentiale

CRIN ANTONESCU: Existenta Senatului nu e suficienta pentru a garanta democratia

Crin Antonescu crede ca exsita presiuni din interiorul PSD pentru impunerea lui Victor Ponta pe listele pentru alegerile prezidentiale de anul viitor. Liderul PNL exclude orice asociere a sa cu presedintele Traian Basescu.

“Am avut sentimentul ca PSD isi pregateste propriul prezidentiabil”, a declarat Crin Antonescu, luni seara, la B1 Tv.

Liderul PNL a mentionat ca, in unul dintre ultimele sondaje, el se afla pe locul 1 in topul preferintelor celor intervievati in priveste Palatul Cotroceni, cu 32 la suta, in timp ce Victor Ponta “avea 24 sau 25 la suta”.

“Sa nu spui niciodata ‘niciodata’ e un adevar, dar nu imi place. (…) Tandemul Antonescu – Basescu este aproape indecent”, a subliniat liderul liberal.

Presedintele Senatului a sustinut ca s-a referit la ipoteza ca PSD isi puna candidat propriu la alegerile prezidentiale, numindu-l in acest caz pe presedintele social-democrat, Victor Ponta: “Cred ca exista presiuni si din zona unor oameni numiti din servicii – sa candideze domnul Ponta, ca aici nu se fac experimente, (…) nu poti sa iei asa pe oricine, ca am vazut in 2009 – candidat destul de celebru”.

Antonescu a asigurat ca nu il vrea suspendat pe Basescu, dar crede ca acesta face prea multe valuri pe subiectul legat de fiica sa, Ioana.

“Nu vreau sa il suspend, nici sa fie suspendat, nici sa fie acuzat de inalta tradare. Dar nu e deloc placut sa il vezi pe presedintele tarii vorbind despre un caz privat al fiicei sale si mai ales este aproape dezgustator sa incercati sa ne convingeti ca in aceasta tara, in care economia este blocata nu din cauza impozitelor, ci din cauza ca bancile nu dau credit, (…) nu incerca sa ne covingi ca e asa de usor ca intr-o saptamana sa iti dea o banca un milion de euro”.