Crin Antonescu sustine inasprirea sanctiunilor din Codul Rutier

Crin Antonescu a declarat ca sustine inasprirea sanctiunilor din Codul Rutier, dar a spus ca noile prevederi trebuiau discutate si cu categorii profesionale interesate, lucru pentru care in cadrul conducerii partidului a solicitat amanarea introducerii proiectului de Cod in atentia Guvernului.

“Si eu sunt pentru inasprirea pedepselor. Si eu sorb cuvintele lui Radu Stroe cand vorbeste de oameni iresponsabili care pun in pericol viata unor oameni nevinovati, dar este necesara o discutie si cu alte categorii profesionale”, a declarat Crin Antonescu la Romania Tv.

Acesta a amintit ca o amanare similara, justificata in opinia sa, i-a fost ceruta ministrului Lucia Varga de catre premierul Victor Ponta in ceea ce priveste introducerea pe ordinea de zi a Gucvernului a proiectului de Cod Silvic, in vederea prelungirii perioadei de dezbatere publica.

In ce priveste sanctiunile, Antonescu apreciaza ca proiectul iniatial era prea dur, suspendarea permisului pe o perioada de 5 ani pentru trecerea pe rosu la semafor fiind disproportionat de mare, mai ales in cazul celor care isi castiga existenta datorita faptului ca detin permis de conducere.

“Sunt pentru inasprirea pedepselor, cot la cot cu Radu Stroe si premierul Ponta. Incerc sa tin pasul cu ei pentru ca sunt foarte hotarati”, a mai spus Antonescu.