CRIN ANTONESCU: Tara asta nu trebuie sa intre pe mana PSD. PNL este mai puternic ca niciodata

ANTONESCU, reactie la declaratia lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, duminica, la Suceava, ca atunci cand vorbit despre o alianta anti-PSD, s-a referit la necesitatea corelarii eforturilor celor care nu vor ca tara “sa incapa, toata, pe mana PSD”.

Intr-un discurs sustinut in fata catorva sute de membri PNL Suceava, Antonescu a spus ca nu intentioneaza sa realizeze o noua alianta pentru ca PNL este pe picioarele sale, ci vrea o corelare a eforturilor celor care nu doresc ca tara sa incapa pe mana PSD.

“Am vorbit despre o alianta, nu in sens politic. Eu nu intentionez deloc vreo noua alianta politica. PNL e pe picioarele sale. E mai tare ca niciodata si PNL trebuie sa conduca dreapta in aceasta tara si trebuie sa conduca aceasta tara. Am vorbit nu de o alianta in sens politic, ci de necesitatea, intr-adevar, in Romania, a unificarii, a concentrarii, a corelarii, tuturor eforturilor celor care nu doresc ca tara asta sa incapa, toata, pe mana PSD si sa nu ajungem sa facem cu totii defilari cu barcute si imbracati cu urechi rosii, mandri ca suntem pesedisti”, a spus presedintele PNL, citat de corespondentul Mediafax.

Mondo News iti recomanda si: Antonescu: PNL nu face aliante, ideea unui tandem cu Basescu e minciuna lui Ponta

Crin Antonescu a subliniat ca PNL este mai puternic ca niciodata din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al culoarului politic, din punct de vedere al moralului.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, Antonescu a spus ca nu vede PNL aliat cu nimeni intr-o alianta institutionala de tipul Aliantei DA sau USL.

“Din multe motive PNL este rezervat fata de noi aliante. Eu cred ca si increderea cetatenilor romani in aliante, dupa esecul USL in care atatea sperante si-au pus si ne-am pus, a scazut. Cred insa ca nu trebuie neaparat sa ai aliante politice constituite, trebuie sa ai obiective, trebuie sa ai teme. in momentul in care exista obiective, teme, proiecte care pot interesa mai multe forte politice, ele pot avea o actiune convergenta in acest sens”, a declarat Antonescu.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: PNL este suficient de puternic sa dea presedintele Romaniei si sa conduca Guvernul cand va fi momentul

El a precizat ca o asemenea preocupare nu are legatura cu Traian Basescu, pentru ca PNL nu are ce discuta cu Traian Basescu, care peste cateva luni va fi fostul presedinte al Romaniei.

Antonescu a aratat ca nu exista niciun motiv pentru a discuta cu Traian Basescu despre actiuni politice comune, cum ar fi o motiune de cenzura care se discuta cu partidele parlamentare.

“Nu am ce sa discut despre si cu Traian Basescu”, mai declarat liderul liberal.

El a mentionat ca nici macar discutia despre asa numita reunificare a dreptei, care pentru PNL are foarte putin sens, intrucat liberalii nu sunt deloc convinsi ca in afara de PNL mai exista o alta forta politica de dreapta, nu are cum sa-i implice pe Traian Basescu.

“Ce anume sa discutam cu presedintele Romaniei despre unificarea dreptei vreodata? Nu avem ce sa discutam cu Traian Basescu. Asta este minciuna lui Ponta si a pesedistilor care deja vad ca se contureaza grosier, ca ei din minciunile gogonate au trait de cand ii stiu. Antonescu-presedinte, Basescu- prim ministru, exclus”, a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu a declarat, vineri seara, intr-o interventie la un post de televiziune, ca este “o chestiune de rationalitate politica” din partea celor “care nu sunt azi cu PSD” ca sa faca tot ce se poate “pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei”.

“Indiferent catre lucruri ii despart pe cei care nu sunt astazi cu PSD, este o chestiune de rationalitate politica si de instinct de conservare democratica sa facem ce putem pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintia Romaniei”, a spus Antonescu.

El a sustinut ca “a discuta cine, daca si de ce este de dreapta este o discutie mai complicata decat aceea cine este impotriva PSD”.

“Cred ca toate partidele care sunt in acest moment in opozitie pot sa fie parteneri de discutie. Dilema acestor alegeri prezidentiale este daca ele vor fi pro sau contra Basescu, asa cum crede Ponta si cum vrea sa-i faca pe romani sa creada, sau daca vor fi pro sau contra «toata puterea la PSD», asa cum mi se pare mie ca este real. De aceea discutam cine este contra PSD, nu cine este sau nu de dreapta”, a comentat presedintele PNL, Crin Antonescu.