Crin Antonescu: Traian Basescu a fost reinventat de coabitare

crin-antonescu-pnl

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta nu a adus niciun plus pentru Romania si a punctat ca Basescu a fost reinventat de coabitare.

“Victor Ponta a avut de suferit si suspiciuni si critici de pe urma coabitarii. Traian Basescu a castigat tot. Va rog sa urmariti cum a asteptat ca efectele coabitarii sa lucreze pentru el si apoi la momentul potrivit, adica acum, sa iasa la atac. Traian Basescu a fost reinventat de coabitare, a fost reincarcat. (…) Stiam ce se va intampla. Nu sunt surprins de evolutia lucrurilor. Eu cred ca aceasta asa-zisa coabitare nu a adus niciun plus pentru Romania. Ea a adus castiguri de natura politica interna in spatiu mic, ca de obicei. Castiguri exclusiv lui Traian Basescu si oamenilor sai. Asta nu priveste cu nimic Romania. Romania, daca a castigat ceva, a castigat la sfarsitul anului trecut o majoritate foarte solida, in consecinta, un guvern foarte stabil, un guvern care sa aiba posibilitatea de a lua decizii majore. Toate lucrurile acestea nu au fost oferite de pactul de coabitare care, din punctul meu de vedere, nu i-a folosit decat lui Traian Basescu”, a declarat Crin Antonescu, in emisiunea “Jocuri de Putere”.

In ceea ce priveste coalitia guvernamentala, Crin Antonescu a afirmat ca, desi a fost impotriva coabitarii, merge mai departe in deplina solidaritate cu Victor Ponta, cu Guvernul si cu majoritatea USL.

“Nu am semnat niciun pact, nu am fost de acord cu semnarea acestui pact. I-am spus foarte limpede convingerea mea lui Ponta. Am participat la o discutie despre care speram sa nu se soldeze cu semnarea unui pact de coabitare. Totusi, s-a intamplat acest lucru. Am ramas solidar si raman solidar cu Victor Ponta. Pot sa imi explic motivele care l-au facut sa faca acest gest politic, dar, din pacate, cred ca am avut dreptate. Nu are importanta daca am avut sau nu dreptate. Are importanta, insa, ca din capul locului am fost impotriva acestui act politic. Mergem mai departe, in deplina solidaritate cu Victor Ponta, cu guvernul nostru, cu majoritatea noastra si cu proiectele noastre”, a mai spus Antonescu.