CRIN ANTONESCU: TRAIAN BASESCU si VICTOR PONTA ne fac tara de RAS

CRIN ANTONESCU, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a sustinut o conferinta de presa, marti, in care i-a sfatuit pe presedintele TRAIAN BASESCU si pe premierul VICTOR PONTA sa inceteze sa mai faca Romania de ras.

Liderul liberalilor i-a sfatuit pe cei mai importanti oameni din stat sa inceteze cu acuzele de tip mafiot la televizor, si l-a ironizat pe primul ministru VICTOR PONTA referitor la decizia acestuia de a se “refugia” cu tot cu birou la Ministerul Apararii Nationale, ANTONESCU acuzandu-l totodata pe premier ca face tara de ras din cauza faptului ca si-a pierdut controlul si este lipsit de masura.

Citeste si: ANTONESCU: Ca premier e caraghios sa spui ca la Palatul Victoria intra toti ca la autogara

“Ii invit pe cei mai importanti oameni din stat sa nu isi mai arunce tot felul de replici mafiote la televizor pentru ca ne fac tara de ras. Este inadmisibil ca presedintele si premierul sa isi spuna in toate felurile in vazul lumii. In ceea ce il priveste pe TRAIAN BASESCU ar fi bine daca tot il tot numeste pe primul ministru corupt sa si demosntreze acest lucru sau macar sa sesizeze organele abilitate. Romania trebuie reprezentate cu minimum de demnitate si de responsabilitate, acest lucru trebuie sa il inteleaga atat Basescu cat si Ponta. Ambii trebuie facuti sa inteleaga ce se poate face si ce nu in fruntea tarii, dar si cand vine vorba de o cursa politica. Nu se poate ca in fata cetatenilor cei doi sa se ameninte permanent cu puscaria”, a declarat CRIN ANTONESCU.

„ Asistam si la aspecte de-a dreptul comice, plangeri penale facute la gramada, amenintari inacceptabile pentru un sef de stat, lucruri care nu sunt de o tara aflata in UE, dar nici de Romania, cu toate probleme ei, cred ca trebuie sa se opreasca pentru ca mai jos de atat nu se poate.

In al doilea rand, asistam la fenomene tulburatoare. PONTA si-a pierdut controlul. Ne anunta ca se refugiaza cu birou cu tot in sediul unei unitati militare, fapt fara precedent. Nu e vreo comparatie, dar nici Ceausescu in fata unei revolte nationale nu s-a refugiat intr-o unitate militara. Ceausescu a fugit si pana la urma, ce-i drept, a ajuns tot intr-o unitate militara. La mineriada, Petre Roman n-a fugit cu biroul si cu secretara intr-o unitate militara. Nici macar dictatorul chilian Auguste Pinochet, care era militar de cariera, nu s-a refugiat intr-o unitate militara. Totusi, ce s-a intamplat? (..) Ca sa nu ii insceneze presedintele ceva. Cum ar putea sa ii insceneze? Se deghizeaza in Duicu si vine noaptea la premier in birou?”, a continuat presedintele PNL.

„Ce e aceasta poveste de prost gust? Cu ce drept PONTA, daca e in toate facultatile, isi permite sa faca acest circ? Muta si PSD in MApN? Sa poata discuta linistiti? Nu cred ca e o chestiune de tupeu, cred ca PONTA si-a pierdut controlul, de nervi, de suparare (..) Cineva trebuie sa faca ceva. Ceilalti membri ai Guvernul, membri ai PSD, presedintii celor doua camere, care ar putea sa il insoteasca pe Ponta la un control, sau sa ii atraga atentia ca nu ne putem bate joc de institutii ale statului”, a continuat CRIN ANTONESCU.

“Presedintele si premierul se ameninta reciproc cu puscaria, iar PONTA pur si simplu fuge cu biroul intr-o unitate militara. Daca se sperie si la MApN? Daca are impresia si acolo ca e ascultat? Acolo sunt multe instalatii, unde fuge domnul PONTA? Unde sa ne asteptam intr-o buna zi ca se muta? Toate aceste lucruri trebuie sa inceteze. Trebuie sa existe o stabilitate macar a biroului ca sa stim si noi de unde sa il luam, acest sa-l luam nu are conotatie juridica, asa cum ar intelege si PONTA si BASESCU”, a mai spus CRIN ANTONESCU.

“Sediul Guvernului Romaniei credeti ca isi imagineaza vreun cetatean ca acolo se intra ca la mall? Ce se intampla la MaPN daca se da vreo alarma? Ramane domnul PONTA acolo sechestrat?

Cu ce drept domnul PONTA, daca este in toate facultatile, muta biroul primului ministru? Domnul PONTA si-a pierdut controlul. De frica, de nervi, ca in ultima perioada a avut foarte multe probleme. Le cer ministrilor si presedintilor celor doua Camere sa-l insoteasca pe domnul PONTA la un control, pentru ca nu ne putem bate joc de institutiile tarii”, a conchis presedintele PNL.

Stire foto: realitatea.net