Crin Antonescu: Un acord cu FMI nu e un semn de mare forta economica. FMI e ca un fel de doctor!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, luni, ca declaratiile sale potrivit carora acordul cu FMI ar fi un “handicap” au fost interpretate gresit si a tinut sa sublinieze ca un acord cu Fondul nu este un semn de mare forta economica, adaugand ca FMI e ca un doctor la care “te duci daca esti bolnav, dar nu stai toata viata acolo”.

“Declaratiile mele nu vin in contradictie cu pozitiile pe care le-am luat si sustinut in Parlament. Aceste interpretari mistificate ale unora l-au dus in eroare si pe premier. Eu sustin teza ca nu e un semn de mare forta economica sa fii nevoit sa ai un acord cu FMI-ul si, asa cum se intampla cu alte state, e de dorit sa iesi, sa poti sa o faci cand economia s-a pus in miscare. (…)

FMI e ca un fel de doctor. Esti bolnav, te duci, dar asta nu inseamna ca esti bolnav toata viata. Nu acest guvern a dus economia romaneasca la mana FMI. Am facut afirmatiile respective si cine a avut minte de inteles a facut-o. Bineinteles ca domnul Chitoiu mi-a dat toate informatiile necesare. Cunosc toate aceste date si pana la ora 5 PNL isi va spune punctul de vedere in acest sens”, a declarat Crin Antonescu.