Crin Antonescu: Unii ministri liberali se comportau ca niste executanti ai ordinelor premierului

Nu propunerea lui Klaus Iohannis ca vicepremier a generat criza in USL, ci schimbarea unor ministrii PNL, care “au inceput sa se comporte mai curand ca niste functionari executanti ai ordinelor primului ministru”, a afirmat, duminica, presedintele PNL, Crin Antonescu.

In opinia lui Crin Antonescu, motivul disputei guvernamentale este faptul ca PSD nu a fost de acord cu inlocuirea catorva ministrii liberali, ce ajunsesera sa fie executantii premierului.

Seful liberalilor a vorbit, duminica, in fata delegatilor la Conferinta teritoriala a PNL Hunedoara, explicand motivul “care a generat criza” USL. Presedintele PNL a spus ca “batalia” a inceput de la schimbarea unor ministri liberali, nu de la propunerea lui Iohannis ca vicepremier si ministru de Interne.

Citeste si: Crin Antonescu renunta la conditia desfiintarii USD

“Ceea ce noi am facut e simplu: am vrut sa ne schimbam niste ministri si ne-am schimbat niste ministri, pentru ca un ministru nu poate fi doar un executant al dispozitiilor primului ministru, pentru ca nu e un functionar. Un ministru in orice Guvern si mai ales intr-un Guvern de coalitie este un generator si un gestionar de politici publice, este un vector de vointa politica. Din cauza ca unii ministri ai nostri au inceput sa se comporte mai curand ca niste functionari executanti ai ordinelor primului ministru decat ca niste reprezentanti ai PNL, ca niste generatori de politici publice si vectori de vointa politica, i-am schimbat.

Sunt colegii nostri, nimeni nu crede, eu in niciun caz, toate prostiile vorbite pe seama lor. Nu e vorba de tradari, ci e vorba, pur si simplu, ca la un moment dat ai nevoie de altceva. Si am venit cu oameni despre care avem speranta ca intr-o mai mare masura vor fi ceea ce noi credem ca va fi nevoie pentru Guvern si pentru PNL. De aici a inceput toata batalia”, a afirmat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Totodata, seful PNL a sustinut ca liberalii si-au facut “datoria la milimetru” si au facut foarte multe concesii, pana in urma cu cateva zile.

“L-am facut pe domnul Ponta prim-ministru, evident prin partea noastra de munca, prin partea noastra de efort, prin partea noastra de angajament. Nu doar noi l-am facut prim ministru, dar fara noi nu era prim-ministru niciodata. Si nu stiu cat va fi fara noi. Am respectat toate intelegerile din interiorul USL. Am facut concesii atat de multe incat imi e teama sa le insir acum ca sa nu ma dati afara pe loc din functia de presedinte PNL. Am facut concesii pana in aceste din urma zile”, a mai spus Crin Antonescu.

Sursa foto: realitatea.net