Crin Antonescu: Unirea cu Moldova, o aspiratie nationala de ambele parti ale Prutului

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a  declarat ca unirea Romaniei cu Moldova este o aspiratie nationala care vine de ambele parti ale Prutului si a atras atentia ca autoritatile trebuie, pe mai departe, sa sprijine integrarea Republicii Moldova in UE pe toate planurile.

“Asta, in opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici sustinut, este o ipoteza, este o propunere, este cum doriti dumneavoastra. Pe fond, eu cred ca nu avem ce sa comentam, pentru ca sub o forma sau alta e clar ca asta este o aspiratie nationala, si este de ambele parti ale Prutului”, a spus Crin Antonescu, de la Bacau.

Antonescu a mai precizat ca sustine unirea Romaniei cu Republica Moldova si a apreciat pasul important facut vineri, la Vilnius, prin semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana.

“Sigur ca sunt pentru, problema in termeni politici, nu sufletesti, este cand, daca si cum si cand poti sa faci asta. Din punctul meu de vedere, si cred ca nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova sa faca acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, si vorbesc de autoritati, sa facem acei pasi pragmatici, concreti, economic, in toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova in UE”, a continuat Antonescu.

Reamintim ca Republica Moldova si Georgia au semnat, vineri, la Vilnius Acordurile de Asociere cu UE. “Traim un moment istoric, ce simbolizeaza incredere si deschidere in relatia dintre R.Moldova si UE”, a declarat premierul moldovean Iurie Leanca.