Crin Antonescu va efectua o vizita oficiala in Polonia

Crin Antonescu, presedintele Senatului, va efectua, incepand de luni si pana miercuri, o vizita oficiala in Polonia, unde are programate intalniri cu oficiali polonezi si vizite la muzee, informeaza Mediafax.

In prima zi a vizitei, Crin Antonescu va vizita Muzeul Insurectiei din Varsovia, se va intalni cu maresalul Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz, cu maresalul Seimului polonez, Ewa Kopacz, membri Ambasadei Romaniei si va sustine la Institutul Polonez de Relatii Internationale o prelegere cu tema colaborarii romano-poloneze in cadrul proiectului european si relatiilor transatlantice.

In cea de-a doua zi a vizitei, Antonescu urmeaza sa se intalneasca cu profesori si studenti ai Universitatii Jagiellone din Cracovia, unde va vorbi despre istorie si valori comune celor doua state. De asemenea, Antonescu va vizita Castelul Wawel si fostul lagar de concentrare Auschwitz-Birkenau.

In ultima zi a vizitei in Polonia, Antonescu se va intalni cu presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, si va vizita muzeul ‘Fryderyk Chopin’.

Sursa foto: gov.ro