Crin Antonescu: Vom respecta legea in cazul nominalizarii lui Klaus Iohannis

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat sambata, intr-o interventie telefonica la postul Realitatea Tv ca legea va fi respectata in cazul nominalizarii lui Klaus Iohannis la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar si ca vicepremier. Mai mult, liderul liberalilor a afirmat ca va purta o discutie, fata in fata, pe aceasta tema cu premierul Victor Ponta in momentul in care ultimul va reveni de la Soci, acolo unde a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Crin Antonescu a mai declarat si faptul ca este convins ca Iohannis va alege, corect, la momentul oportun daca va ramane la primaria orasului Sibiu sau va alege sa intre in Guvern.

Citeste si: Victor Ponta considera ca nominalizarea lui Iohannis la MAI si prezenta sa in Guvern ar fi un mare castig 

“Noi nu impunem cu forta numirea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier, mai mult, vom respecta cu strictete legea. Noi l-am propus pe Iohannis pentru portofoliul Internelor si pentru postul de vicepremier. Speculatiile nu isi au rostul in acest moment. Eu il astept pe premierul Ponta sa revina de la Soci, iar astazi sau maine (n.red. sambata sau duminica) vom avea o discutie legata de detaliile acestor nominalizari.

Eu va repet ca lucrurile vor fi foarte clare, nu vor fi conflicte pe modificarea legislatiei, in niciun caz nu se va incalca legea. Este limpede: domnul Klaus Iohannis a facut ieri aceasta optiune: Bucuresti sau Sibiu. Deocamdata suntem sub un daca. Daca domnul Iohannis va fi investit, aceste lucruri vor fi limpezit”, a declarat Crin Antonescu.

Citeste si: Ilie Sarbu: Nominalizarile PNL vor fi discutate in USL, dar premierul va avea ultimul cuvant 

Intrebat ce parere are despre declaratiile lui Ilie Sarbu legate de nominalizarea lui Klaus Iohannis, liderul liberalilor a dat un raspuns la fel de optimist dar si ferm totodata. “Va rog sa retineti ca nimeni din PNL nu a solicitat vreo ordonanta de urgenta care sa-i permita lui Klaus Iohannis sa isi poata pastra si functia de la primaria Sibiului si sa activeze si in Guvern.

In situatia de fata, este de luat in calcul doar ce spune prim-ministrul, cu tot respectul pentru ce spune domnul Sarbu. Pentru ca in chestiunea unei remanieri exista un raport clar intre partidul care face nominalizarile, PNL in acest caz, si prim-ministru.

Nu se ajunge la o forma de conclav cum spune domnul Sarbu, ca toate partidele sa fie de acord, nu este nici in protocol, nu este nici de bun simt. Este o discutie intre partidul care face nominalizarile si prim-ministru. Pana la urma, in aceste situatii, conteaza doar parerea premierului Ponta pentru ca este cel care va avea ultimul cuvant. Restul opiniilor trebuie luate in considerare, dar cam atat”, a continuat Antonescu.

“Eu sunt convins ca marti vom avea noi ministri”, a conchis presedintele PNL.

Sursa foto: pnl.ro