Crin Antonescu: Vom vota impotriva noului Guvern

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat, luni, ca parlamentarii grupului al carui lider este vor vota impotriva noului Guvern. 

„Este foarte probabil ca vom vota impotriva noului guvern, dar din punctul de vedere al interpretarii Constitutiei, nu cred ca teoria lui Traian Basescu se sustine in vreun fel”, a spus presedintele PNL, Crin Antonescu.

„In privinta Guvernului, vom discuta la grupurile reunite. Va pot spune o pozitie personala: Din punctul meu de vedere, cred ca niciun fel de interpretare a Constitutie nu il obliga pe Victor Ponta sa demisioneze. Am afirmat ca Victor Ponta ar trebui sa predea mandatul, dar asta nu inseamna ca este constrans de Constitutie.

Citeste si: Cabinetul Ponta 3 ar putea sa aiba un numar mai mic de ministere. Vezi lista posibililor ministri 

Am cerut demisia lui Ponta, dar Ponta nu si-a dat demisia. Constitutia nu il obliga. Daca a decis sa nu demisioneze, nu inseamna ca a incalcat Constitutia”, a mai spus presedintele liberal.

In alta ordine de idei, presedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat parlamentarii liberali pentru ora 14.00. Conform postului de televiziune  Antena 3, grupul PNL ar urma sa solicite revocarea lui Antonescu din functia de presedinte al Senatului.

Sursa foto: realitatea.net