CRINUTA DUMITREAN, plasata in AREST LA DOMICILIU. ALINA BICA ramane in spatele gratiilor

Magistratii ICCJ au decis joi ca fosta sefa a ANRP CRINUTA DUMITREAN poate fi judecata in stare de AREST LA DOMICILIU.

Fosta sefa a DIICOT ALINA BICA va ramane insa in AREST PREVENTIV, magistratii considerand ca ea reprezinta un pericol social.

Arestul preventiv va fi inlocuit cu cel la domiciliu si in cazul fostului vicepresedinte al ANRP Dragos George Bogdan, al Lacramioarei Alexandru si al expertului evaluator Emil Nutiu.

Pentru Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu, Oana Vasilescu si GHEORGHE STELIAN se mentine masura preventiva a controlului judiciar.

Decizia poate fi contestata in 48 de ore la un complet superior al aceleiasi instante. Astfel, pana la o decizie definitiva cei patru raman arestati preventiv.

Citeste si: SOTUL ALINEI BICA, audiat la DNA

ICCJ a constatat si ca Rechizitoriul de trimitere in judecata este legal. Daca aceasta solutie va ramane definitiva, judecatorii vor incepe judecarea pe fond a cazului.

Magistratii au stabilit ca la urmatorul termen, care va avea loc in 13 martie, sa fie puse in discutie masurile preventive privative de libertate.

In 15 decembrie 2014, ALINA BICA a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, i-a aprobat omului de afaceri GHEORGHE STELIAN despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Citeste si: Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin si Alin Cocos si Florentin Mihailescu raman in arest

Alaturi de ALINA BICA sunt judecati CRINUTA DUMITREAN, fost presedinte al ANRP si sefa a comisiei, fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul CATALIN FLORIN TEODORESCU, fost vicepresedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogda, fost vicepresedinte al ANAF, Lacramioara Alexandru.

Toti cei opt sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri GHEORGHE STELIAN, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.