Cris Smile vă învață să mergeți mai des la dentist!

De obicei, oamenilor le este frica sa mearga la stomatolog, asta pana cand gasesc un cabinet care sa le ofere incredere. Cris Smile este un astfel de cabinet stomatologic, cu o multime de servicii disponibile situat intr-o locatie foarte avantajoasa, in sectorul 6!

O verificare regulata a dintilor este importanta, deoarece va ajuta sa va mentineti dintii si gingiile sanatoase. Ar trebui sa mergeti in mod regulat la dentist, cel putin o data la 6 luni sau conform recomandarilor medicului stomatologic.

Exista 2 actiuni distincte in ceea ce priveste mersul la dentist- control sau examinare si curatare sau profilaxie orala.

La controlul stomatologic, medicul stomatolog verifica daca exista carii. Razele X ar putea fi luate in calcul pentru a detecta cariile dintilor. Examenul va include, de asemenea, o verificare a placii si a tartrului pe dinti. Placa este un strat clar si lipicios de bacterii. Daca nu este indepartat, se poate intari si deveni tartru. Nu puteti indeparta tartrul cu periaj si ata dentara. Daca placa si tartrul se acumuleaza pe dinti, acestea pot provoca boli bucale.

Apoi, gingiile vor fi verificate. Acest lucru se va face cu un instrument special pentru a masura adancimea spatiilor dintre dinti si gingii. Cu gingii sanatoase, spatiile sunt superficiale. Cand oamenii au boli ale gingiilor, spatiile pot deveni mai adanci.

De asemenea, controlul trebuie sa includa o examinare atenta a limbii, gatului, fetei, capului si gatului. Aceasta este pentru a cauta orice semne de probleme – umflaturi, roseata sau posibile semne de cancer.

Dintii  vor fi, de asemenea, curatati la vizita dumneavoastra. Periajul si folosirea atei dentare va ajuta sa va curatati placa de pe dinti, dar nu puteti indeparta tartrul acasa. In timpul curatarii, medicul dentist va folosi instrumente speciale pentru a indeparta tartrul. Aceasta se numeste detartraj. Dupa ce dintii va sunt detartrati, pot fi periati. In cele mai multe cazuri, pentru asta se foloseste o pasta granuloasa. Ajuta la eliminarea oricaror pete de pe suprafata dintilor. Pasul final este folosirea atei dentare. Medicul  stomatoloc va folosi ata dentara pentru a se asigura ca zonele dintre dinti sunt curate.

Asigurati-va ca aveti grija de dinti si gingii intre vizitele regulate la medic. Placa se formeaza intotdeauna pe dinti, dar o puteti gestiona prin periaj si folosirea atei dentare in mod regulat. Iata cateva sfaturi pentru o buna ingrijire orala la domiciliu.

Spalati-va dintii cel putin de doua ori pe zi. Asigurati-va ca utilizati o pasta de dinti care contine fluor.

Folositi o apa de gura pentru a ajuta la controlul bacteriilor din placi. Acest lucru va va ajuta, de asemenea, sa va mentineti respiratia proaspata.

In concluzie…

Vizitele regulate la medic sunt importante, deoarece va ajuta sa va mentineti dintii si gingiile sanatoase.

In timpul controlului stomatologic, medicul stomatolog va va verifica starea generala de sanatate orala pentru a afla daca exista probleme.

In timpul curatarii, medicul dentist va indeparta orice acumulare de placa si tartru si va poate peria dintii. Conform recomandarilor medicului stomatolog, se vor stabili urmatoarele sesiuni de preventie sau tratament.