CRISTI CHIVU: M-am retras din fotbal ca sa mai pot merge! Oricum o fac mai mult descult!

CRISTIAN CHIVU, fostul capitan al nationalei Romaniei, a participat la o conferinta de presa in care a vorbit despre motivele retragerii sale din fotbal la numai 33 de ani, dar si despre cum vede lupta la titlu din Liga I si despre participarea echipelor STEAUA si ASTRA in Europa League. CHIVU nu a omis nici subiectul legat de echipa nationala si a dezvaluit numele colegului sau de generatie pe care il apreciaza cel mai mult, dar si care sunt jucatorii romani pe care ii apreciaza la ora actuala.

“Imi este dor de minge pentru ca nu am mai lovit-o de un an si o luna. Ma mai joc cu fetele mele acasa, dar cu o minge de burete. Mingea de fotbal cea cu care sunt eu obisnuit nu prea am mai atins-o de foarte multa vreme. Chiar daca am timp pentru asta, din pacate nu am inca voie din partea medicilor.

Recuperarea mea decurge destul de mine, merg mai mult descult. Am incercat sa mai joc fotbal, dar am ales sa mai pot sa merg si sa ma bucur cat mai mult de familie. Am ales al doilea lucru, am inceput sa merg bine, sper ca in cel mai scurt timp sa pot sa reincep si alergarile. Momentan, mai mult stau, decat sa alerg, chiar daca merg si la un tenis cu prietenii. Eu m-am lasat de fotbal pentru ca am fost constrans, pentru ca stiam indiferent de varsta pe care o am ca nu mai puteam sa joc fotbal. Tocmai de aceea m-am lasat pentru a avea o viata normala si sa pot sa mai merg”, a declarat Cristian Chivu.

“Nu m-am gandit inca la viitorul meu, chiar nu stiu ce o sa fac. Dupa ce m-am lasat de fotbal am mers intr-o vacanta, apoi m-am ocupat de fetele mele care au inceput scoala, iar de acum am timp si pentru mine. Am avut mai multe propuneri, inca ma gandesc la ele si le iau in considerare.
Deocamdata nu stiu ce o sa fac, oricum as vrea ceva pe partea administrativa. Nu neg faptul ca in ultima perioada m-am gandit si la antrenorat, pentru ca imi lipseste vestiarul, mirosul de iarba, chiar daca eu sunt alergic la iarba. Momentan nu sunt antrenor si am spus doar ca ma gandesc sa revin in iarba, acum sa vedem ce voi face pe viitor”, a mai spus fostul capitan al tricolorilor.

CITESTE SI: Cristi Chivu, scrisoare emotionanta la retragerea din fotbal 

CRISTI CHIVU  a vorbit si despre lupta la titlu din Liga I, dar si despre participarea Stelei si Astrei in Europa League.

“Echipele care se vor bate la titlu sunt cam aceleasi, Steaua, Astra, Petrolul si vad ca si CFR Cluj, care a reusit rezultate bune si cred ca se inscrie intre favorite, a mentionat Chivu.

Participarea echipelor Astra Giurgiu si Steaua in grupele Ligii Europa reprezinta un pas inainte pentru fotbalul romanesc, este de parere Cristian Chivu. “In toate campionatele din lume, cu exceptia Angliei unde au investit foarte mult, situatia nu e tocmai roz. Deci nici fotbalul romanesc nu cred ca o duce foarte bine din punct de vedere financiar. Dar calificarea Astrei in detrimentul celor de la Lyon, calificarea Stelei in Liga Europa, desi ne-am fi dorit sa joace in Liga Campionilor, reprezinta un pas bun pentru fotbalul romanesc. Pentru ca tindem sa nu mai trecem tururi preliminare pentru a juca in Liga Campionilor si pentru asta avem nevoie de un coeficient cat mai bun”, a adaugat Chivu, retras din activitate la 31 martie din cauza unei accidentari.

CHIVU este convins ca echipa nationala se va califica la Europenele din Franta si a dezvaluit care a fost colegul sau preferat dintre tricolori, dar si pe cine apreciaza din noua generatie.

CITESTE SI: CRISTI CHIVU se afla in cantonamentul lui INTER MILANO din AMERICA. INTERVIU VIDEO

“Echipa nationala eu zic ca se va califica la turneul final din Franta. Ma bucura faptul ca am inceput bine aceasta campanie, era nevoie. Am luat o optiune serioasa in ceea ce priveste participarea noastra la Campionatul European. Echipa nationala este acum in reconstructie. Generatia in care eu am evoluat a reusit doar o calificare la un turneul final, sper ca o data cu academia lui Gica Hagi si cu exodul de jucatori de-ai lui la selectionatele Romaniei sper sa punem bazele unor echipe nationale competitive care sa reziste fizic si mental la cerintele jocului de fotbal si sa obtinem calificari pe banda rulanta la turneele finale”, a spus Chivu.

Fostul capitan nu este tentat de postul de selectioner in cazul in care Victor Piturca va prelua conducerea tehnica a formatiei saudite Al-Ittihad Jeddah. “Am spus ca ma gandesc la antrenorat si apoi eu nici nu sunt antrenor. Iar echipa nationala are un antrenor in momentul de fata care din punctul meu de vedere este cel care trebuie la echipa nationala. Si nu vad de ce ar trebui sa speculam. Nu stim daca domnul Piturca va pleca de la nationala, vorbim ca sa ne aflam in treaba. Eu cred ca nu va pleca. Cred ca va ramane si va duce aceasta campanie de calificare la bun sfarsit. Iar daca totusi va pleca atunci va fi alegerea dansului. Stie mai bine motivele si trebuie sa respectam orice decizie de-a dansului”, a precizat el.

Cristian Chivu a ramas un admirator al lui Mirel Radoi despre care afirma ca este unul dintre cei mai buni jucatori alaturi de care a evoluat in cariera sa. In acelasi timp, fostul fundas are jucatori preferati si printre cei prezenti inca la echipa nationala. “Mie mi-a placut din totdeauna un jucator impotriva caruia am jucat la juniori si apoi l-am avut coleg la echipa nationala, si anume Mirel Radoi. Pentru mine este unul dintre cei mai buni jucatori alaturi de care am jucat in cariera mea. Din cei mai tineri sunt multi care imi plac, e Vlad (n.r. – Vlad Chiriches), e Maxim, e Chipciu, e Ciprian Marica, e Manea (n.r. – Cristian Manea) care mi-a placut in turneul de pregatire din vara si care poate sa creasca foarte mult daca joaca la echipa de club. Deci sunt multi jucatori tineri de care trebuie sa avem grija”, a mai spus Chivu, retras din activitate la 31 martie din cauza unei accidentari.

Cristian Chivu a participat, luni, la lansarea campaniei de promovare a noului portofoliu al companiei UPC Romania care introduce posibilitatea de personalizare a pachetelor. Campania ii are ca protagonisti pe membrii familiei Chivu – Cristian, Adelina si cele doua fetite, Natalia si Anastasia.

Sursa foto: sport.ro