CRISTI DANILET: ANTICORUPTIA cred ca a dus la CRESTEREA VALORII MITEI

Judecatorul CRISTI DANILET, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a declarat miercuri ca, in opinia sa, masurile ANTICORUPTIE nu au avut ca efect scaderea numarului celor implicati in astfel de cazuri, insa riscul de a fi prins a dus la CRESTEREA VALORII MITEI pretinse.

“Activitatea sau eficienta organelor penale este mai intensa, si o vedem cu totii la televizor. Aproape ca romanii sufera un fel de sevraj, «hai sa dam drumul la televizor sa vedem cine a mai fost arestat astazi». Traim in era dorintei de a fi oamenii arestati si incatusati. Eu sper sa traim epoci in care ne vom dori ca oamenii sa nu mai incalce legea, dar cred ca pana la indeplinirea acestui deziderat ne incanta faptul ca astazi procurorii isi fac datoria asa cum trebuie”, a spus CRISTI DANILET, prezent la conferinta “Solutii eficiente de lupta impotriva coruptiei si a fraudei”.

Citeste si: IRES: Majoritatea romanilor GUSTA TELEVIZAREA luptei ANTICORUPTIE

El a aratat ca este foarte important ca lumea sa aiba incredere in justitie, neincrederea ducand tocmai la favorizarea coruptiei.

Citeste si: IRES: Majoritatea romanilor au INCREDERE in DNA si DIICOT

“As mai vrea sa inlatur un mit: sa nu credeti ca toti cei arestati sunt si vinovati, pentru ca motivele de arestare nu inseamna ca sunt aceleasi care vor servi la condamnare. Exista posibilitatea ca persoana care este retinuta sau arestata sa nu fie vinovata de savarsirea unei infractiuni. Exista o diferenta intre motivele de arestare si motivele de condamnare”, a mai spus CRISTI DANILET.

Sursa foto: jurnalul.ro