Cristi Danilet, despre condamnarea lui Dan Diaconescu: Din fericire, justitia face ordine si repara drepturile incalcate

Judecatorul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Cristi Danilet, a scris pe pagina sa de socializare, dupa condamnarea lui Dan Diaconescu la inchisoare cu executare, ca “din fericire, pentru oamenii de buna credinta ce cad victime ale unor astfel de personaje, justitia face ordine si repara drepturile incalcate”.

“In ultimii ani mai multi lucratori din presa au fost condamnati pentru santaj si alti cativa zeci au fost obligati la plata de daune morale pentru atacuri murdare. Ceea ce fac acesti indivizi nu se poate numi in niciun caz jurnalism. Din fericire, pentru oamenii de buna credinta ce cad victime ale unor astfel de personaje, justitia face ordine si repara drepturile incalcate. Deja avem o bogata jurisprudenta…”, a scris judecatorul Cristi Danilet, pe pagina sa de Facebook, miercuri seara, dupa condamnarea lui Dan Diaconescu pentru santaj.

Citeste si: DAN DIACONESCU a ajuns la RAHOVA: Mi-au inchis televiziunea, acum ma inchid si pe mine

Dan Diaconescu a fost condamnat, miercuri, pentru doua infractiuni de santaj, fiind doua capete de acuzare. Pentru ambele a primit inchisoare cu executare, prima de 4 ani si jumatate de inchisoare, a doua de trei ani. La contopire, a fost adaugat un an de pedeapsa, ceea ce a dus la un total de 5 ani si jumatate de inchisoare cu executare. De la eliberare, Dan Diaconescu, timp de cinci ani nu-si va mai putea exercita profesia de jurnalist, fapt interzis tot prin decizia de miercuri a judecatorilor.