Cristi Diaconescu a plecat din PMP si va candida la Presedintie ca independent. Reactia Elenei Udrea

Cristi Diaconescu, la congresul PMP: O noua politica in Romania inseamna adevar. Nu copiati modelele altora

Cristian Diaconescu a anuntat, luni dupa-amiaza, ca pleaca din PMP si candideaza ca independent la alegerile prezidentiale, exprimandu-si nemultumirea ca in urma cu 10 zile a aflat din presa de intentia de a fi schimbat din postura de candidat.

Acum, Cristi Diaconescu spune ca isi va strange singur semnaturile necesare pentru a se lansa in cursa pentru Presedintie. Demisia sa din PMP a venit dupa ce au aparut voci critice in randul PMP care au cerut schimbarea candidaturii sale cu cea a Elenei Udrea, motivul invocat fiind ca Diaconescu nu poate strange semnaturile necesare. 

“In urma cu zece zile, cativa colegi din PMP au initiat un proces public avand drept scop schimbarea candidatului PMP. Nu am fost informat in legatura cu eventualele preocupari ale colegilor, nu au avut o discutie preliminara cu mine, am vazut din presa ca au intentia de a schimba candidatul. Vreau de la bun inceput sa le multumesc celor din PMP care m-au ajutat in campania desfasurata pana acum. Da, va spun foarte sincer, m-a deranjat minciuna dar voi ramane consecvent si nu voi intra in niciun fel de polemici. Vreau sa spun clar ca in momentul in care Romania are nevoie de stabilitate ar trebui ca fortele politice sa fie cat se poate de ferme in concluziile lor. Din statutul de candidat oficial decis la un Congres, am vazut in presa ca a venit o noua propunere”, a declarat Cristi Diaconescu.

Afla aici mai multe detalii despre demisia lui Cristi Diaconescu din PMP si planurile Elenei Udrea

Apoi, el si-a anuntat candidatura la Presedintia Romaniei din postura de independent si s-a declarat convins ca va strange semnaturile de care are nevoie.

“Vreau sa va spun ca imi anunt candidatura din postura de independent la presedintia Romaniei, nu voi mai fi membru al PMP, voi ramane presedintele Fundatiei Miscarea Populara, este organizatia neguvernamentala pe care ma infiintat-o si pe care am sustinut-o cat se poate de ferm. Fara compromis si consecvent voi merge inainte. V-ati consultat cu presedintele Traian Basescu: Nu. Vorbim destul de des, dar nu pe chestiuni legate de politica interna. S-au expus public, mai ales de oameni care nu au prea multa experienta, date nereale legate de expunere, de strangere de semnaturi. Orice fel de decizie putea fi discutata, dar in interiorul partidului. Va asigur ca imi voi strange si ca independent semnaturile de care am nevoie”, a mai spus Diaconescu. 

Reactia Elenei Udrea

Maine va avea loc sedinta PMP si cel mai probabil Elena Udrea va fi desemnata candidat al PMP pentru Cotroceni. Imediat dupa anuntul lui Cristian Diaconescu a venit si reactia Elenei Udrea. Ea a punctat ca acesta a fost desemnat si nu votat in Colegiul National si ca maine se va analiza acest lucru si cat de pregatit este partidul sa intre in cursa pentru prezidentiale. Ea a adus in discutie si faptul ca regreta decizia luata astazi de Cristi Diaconescu, insa s-a declarat pregatita sa-si asume candidatura la prezidentiale si de a-l invinge pe Victor Ponta.

Dealtfel, Elena Udrea a convocat o conferinta ad-hoc la 10 minute dupa ce Cristian Diaconescu isi incepuse conferinta.

Citeste si: PMP Buzau o sustine pe Elena Udrea la Presedintie: Ar aduce mai multe voturi