Cristi DIACONESCU cere explicatii de la FMI privind stadiul acordului si neintelegerile pe tema scaderii CAS

Cristi DIACONESCU cere explicatii de la FMI privind stadiul acordului si neintelegerile pe tema scaderii CAS

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu, a declarat, sambata, ca va trimite o scrisoare Fondului Monetar International (FMI) prin care va cere sa ofere explicatii cu privire la stadiul acordului si neintelegerile cu privire la scaderea CAS cu 5%.

“Cum arata, cel putin din informarea publica facuta, relatia cu FMI, cu institutiile financiare internationale, este suspendata in fapt. Acest incident aparut in aceste zile are mai multe consecinte”, a spus Cristian Diaconescu, citat de Mediafax.

In opinia lui Cristi Diaconescu, “Guvernul minte” in acest caz, explicand ca daca ar fi existat resurse si masura era sustenabila, atunci FMI, CE si BM ar fi fost de acord.

Citeste si: De ce nu a reusit Guvernul sa convinga FMI ca poate acoperi golul de venituri rezultat din reducerea CAS

“Eu le-as cere acestor institutii sa nu fie partase cu Guvernul in sustinerea unei minciuni. (…) Voi face o scrisoare board-ului de la Washington, prin care as dori ca aceste institutii internationale sa ne informeze, pentru ca noi platim imprumutul si dobanzile, care sunt masurile anticipate pe care generic le-a anuntat sefa misiunii de la Bucuresti, privind sustinerea reducerii taxei pe munca”, a declarat Cristian Diaconescu.

Diaconescu a mai afirmat ca pana acum nu am aflat nici de la FMI, nici de la Guvern “cum stam cu arieratele si alte multe lucruri. Pare ca exista o mica intelegere, oarecum stranie, in ceea ce priveste informarea macar a societatii romanesti, a platitorilor acestor imprumuturi si a dobanzilor, in ceea ce priveste continutul discutiilor”.

Citeste si: Ce spune CRISTI DIACONESCU despre plecarea de la Cotroceni

Presedintele PMP a mai cerut FMI sa spuna daca i se dau pasuiri Guvernului si ce se intampla daca reducerea CAS nu va fi sustenabila.

Potrivit presedintelui Fundatiei Miscarea Populara, sunt necesare “niste explicatii in legatura cu aceasta atitudine” ingaduitoare a FMI, mai ales ca nu e prima oara, in aceeasi categorie intrand “problemele legate de taxa de stalp, de suprataxarea energiei sau probleme pe care FMI le indentifica in relatia cu partenerul sau roman, dar pe care le evita a le trece in scrisoarea de intentie”.

Diaconescu a mai declarat ca il va invita pe reprezentantul FMI la Bucuresti pentru o discutie preliminara pe acest subiect.