Cristi Diaconescu isi da demisia din PMP pentru a candida independent la prezidentiale. Udrea are cale libera catre Cotroceni

Cristi DIACONESCU: Romania nu are nevoie de un presedinte simpatic si popular, ci de unul eficient

Cristian Diaconescu va sustine, luni, o conferinta de presa la sediul Fundatiei Miscarea Populara, unde isi va anunta demisia din Partidul Miscarea Populara (PMP) si candidatura ca independent la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Cristi Diaconescu isi va motiva intentia de a demisiona din PMP. Anuntul a fost postat si pe pagina oficiala de Facebook.

Citeste si: PMP Buzau o sustine pe Elena Udrea la Presedintie: Ar aduce mai multe voturi

“Maine voi sustine o conferinta de presa in cadrul careia voi explica decizia de a-mi asuma o candidatura independenta. Doresc sa ofer toate garantiile celor care necunoscandu-ma direct, considera ca as putea fi capabil de compromisuri (cei care ma cunosc direct nu mai au nevoie de alte certitudini): nu am fost, nu sunt si nu ma voi lasa niciodata instrumentul nimanui. Inchei prin a repeta: cei care se invart in politica romaneasca trebuie sa inteleaga odata ca romanii nu sunt tampiti, nu pot fi mintiti cu usurinta si nu merita sa fie mintiti”, a scris Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

Cristi Diaconescu a dat de inteles si intr-un interviu la RFI, ca va candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna. Candidatul Partidului Miscarea Populara, contestat de unii lideri PMP din teritoriu, a spus ca “lucrurile trebuie transate cat se poate de repede in favoarea tuturor”. El a declarat ca isi va strange singur semnaturile necesare pentru a candida la Presedintie.

In sedinta de marti a Colegiului Director a PMP se va decide schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu cu Elena Udrea. 

Citeste si: Diaconescu sau Udrea? PMP Bihor alege pe Facebook candidatul la Presedintie

Liderul PMP Buzau sustine ca Elena Udrea ar putea aduce voturi importante atat din randul alegatorilor care pana acum au optat pentru PDL, cat si din randul celor nehotarati inca.