Cristi Diaconescu renunta la candidatura la Presedintie si o sprijina pe Elena Udrea

Cristian Diaconescu a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca renunta la candidatura sa la functia de presedinte al Romaniei si o sprijina pe Elena Udrea in cursa pentru Cotroceni. El a explicat ca a luat aceasta decizie din solidaritate, afirmand ca a avut “un angajament cu presedintele Traian Basescu” pe care il va duce pana la capat.

“Fundatia Miscarea Populara va sprijini pe candidatul PMP Elena Udrea. Este un anunt natural si normal, deoarece intr-un moment politic complicat, deoarece solidaritatea trebuie sa prevaleze. Vreau sa le multumesc celor care m-au sustinut in aceasta perioada si au semnat pentru candidatura mea si ii rog sa inteleaga ca exista ratiuni de stat, dincolo de simpatii. Prioritatile si aspiratiile personale sunt cu atat mai justificate cu cat se alatura unor aspiratii generale. Agresiunea impotriva statului de drept care se desfasoara astazi in Romania nu-si pot primi un raspuns decat prin solidaritate pe esichierul politic. Le adresez anuntul celor care inca se afla in nu este timpul sa se gandeasca mai serios la solidaritate, deoarece un vot impartit e foarte posibil ca rezultatul sa fie cu totul si cu totul altfel”, a spus Cristi Diaconescu.

Citeste si: Elena Udrea se vede deja in turul doi al prezidentialelor

Udrea i-a multumit pentru decizia luata, care dovedeste ca este un adevarat om de stat si un partener, si si-a exprimat speranta ca ii va alaturi in campania electorala.

“Ii multumesc d-lui Cristian Diaconescu, dovedeste ca este un adevarat om de stat, este un partener si cred ca din acest moment, candidatura mea la Presedintia Romaniei capata si mai mare consistenta. Stim ca al capatul acestui drum ne asteapta victoria. De acum inainte imi doresc ca d-nul Cristian Diaconescu sa nu fie doar un sustinator, ci sa-mi fie alaturi in aceasta campanie. La 16 noiembrie cu siguranta vom castiga functia de presedinte al Romaniei. Este foarte bine ca doi oameni decid sa se aseze unul langa altul si sa porneasca impreuna. Va fi o victorie pentru Romania. Romania are nevoie de un presedinte responsabil, implicat, luptator, sa fi facut ceva pentru aceasta tara”, a declarat Elena Udrea.

Citeste si: Cristi Diaconescu: Tariceanu a primit tema sa fie buzduganul stangii pe tema suspendarii