Cristi DIACONESCU s-a inscris in PMP, a anuntat Elena UDREA

Cristi DIACONESCU: Romania nu are nevoie de un presedinte simpatic si popular, ci de unul eficient

Cristian Diaconescu, unul dintre fondatorii Fundatiei Miscarea Populara, s-a inscris, marti, in Partidul Miscarea Populara (PMP). Anuntul a fost facut de Elena Udrea, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul PMP.

“Cristi Diaconescu vine in PMP. Ne asteptam sa obtinem un scor foarte bun, chiar daca nu avem o experienta politica indelungata ca alte partide. Romania da un test duminica care nu se refera doar la PE, ci mult mai important, care se refera la viitorul acestei tari cel putin pe urmatorii 10 ani”, a spus Udrea.

Citeste si: Udrea, despre prezidentiale: Cineva trebuie sa se bata cu Ponta si cu PSD

“Alegerile de duminica sunt implicate din perspectiva alegerile prezidentiale. Rezultatul va fi semnalul fata de ce se va intampla in noiembrie 2014 si va arata cat de pregatit este electoratul de centru dreapta sa se opuna ocuparii Romaniei de catre PSD. Venirea lui Cristi Diaconescu reprezinta un semnal ca toate fortele de opozitie la PSD si la guvernarea Ponta, toti liderii de centru dreapta care vor o Romanie neocupata de PSD se implica pentru a-i mobilia pe cei care nu vor o Romanie pesedizata. Cristian Diaconescu este un castig pentru PMP pentru ca este un om care a avut performanta indiferent unde a activat, ca ministru de Externe, al Justitiei sau consilier prezidential, iar noi vrem sa aducem toti oamenii de bine in PMP, pe cei care au facut ceva pentru ceilalti, pe cei care pot si vor sa construiasca o Romanie pe care ne o dorim. Cristi Diaconescu este tipul de barbat politic de care politica romaneasca are nevoie. Nu l-am auzit niciodata jignind o femeie, nu se cearta in public, e tipul de politician occidental de care cred ca avem mare lipsa pe scena politica. E un castig pentru politica romaneasca ca s-a intors sa faca politica si a ales sa vina in randurile noastre. Impreuna vom incerca sa dam semnalul ca se poate face si altfel de politica in Romania”, a mai spus Udrea.

Citeste si: UDREA il acuza pe PONTA: Foloseste Corpul de Control pentru a-si intimida ADVERSARII politici

“Multumesc d-nei Elena Udrea si colegilor pentru disponibilitatea de a coopera intr-un proiect politic pe care l-am initiat odata ce am fondat Fundatia Miscarea Populara. Nu vreau sa fac un secret din faptul ca in acest moment este nevoie de astfel de partide politice, intr-un context complicat prin care trece Romania”, a declarat Cristi Diaconescu.

Intrebat ce functie va ocupa in partid, Cristi Diaconescu a raspuns: “Voi fi membru al Partidului Miscarea Populara”.

“Va rog sa fiti foarte atenti la mesajul pe care il va transmite vicepresedintele Biden la Bucuresti. Exista o ingrijorare privind parcursul democratic al Romaniei. Dilema este intre democratie si cei care merg impotriva acesteia. Am incredere ca cetatenii se vor discerne de acest lucru”, a adaugat Diaconescu.