Cristian Bodea: Nu poti sa acuzi DNA ca e condus de Basescu, daca n-ai o dovada

Cristian Bodea, senator PNL, ia apararea Directiei Nationale Anticoruptie, dupa retinerea colegului de la PSD, Nicusor Constantinescu.

“E usor sa te scuzi. Nu pot sa dau eu sentinte, dar daca esti in proces, normal ar fi sa mergem sa ne aparam si sa ne urmam calea. Noi avem media la dispozitie, ca suntem politicieni, si ne plangem ca ne abuzeaza. Dar cetateanul de rand nu are dreptul asta, de ce nu acceptam un tratament egal? Daca suntem vinovati, sa platim, daca nu, vom castiga.

Nu poti sa acuzi DNA fara dovezi. Nu poti sa acuzi DNA ca e condus de Basescu daca n-ai o dovada. E usor sa dai vina pe Basescu, am ajuns sa ne ascundem dupa Basescu tot timpul. Daca domnul Constantinescu e vinovat, n-are de ce sa-i fie frica! “, a spus liberalul pentru ziare.com.

  Bodea crede ca politicienii ar trebui sa sustina DNA, chiar daca aceasta institutie aresteaza si personaje din lumea politica.

“Multi imi spun ca sunt socati ca justitia a inceput sa miste si a intrat in politicieni. Spun ‘si inainte se fura si nu facea nimeni nimic’. In loc sa zicem ‘bine ca se face ordine’, ne plangem ca ‘de ce nu putem fura si noi cum furau aia’. Sa fure aia flamanzi, vor vedea cum vor plati.

Sunt 3 probleme pe care nu vor sa le perceapa. Unu – nu mai sunt bani la Guvern, sa-i dirijeze pe criterii politice. Doi – justitia a prins curaj, sustinuta nu numai de Basescu, ci si de cei de afara. Trei – cei de afara sunt cu ochii pe noi, nu-si pot permite o Romanie corupta in Uniunea Europeana. De aia nici nu suntem in Schengen, ca nu ne facem treaba. Bandele de cersetori, talhari, proxeneti, asta exporta Romania din cauza coruptiei. Politicienii nu vor sa se indrepte”, a incheiat senatorul PNL.