CRISTIAN BUSOI: In cazul unui cutremur, COLECTIV se poate multiplica de zeci de ori

Prim-vicepresedintele PNL CRISTIAN BUSOI, desemnat candidat al liberalilor pentru PRIMARIA CAPITALEI, propune construirea unui spital de urgenta in Bucuresti care sa fie cel mai mare din estul Europei si demararea unui program privind consolidarea cladirilor cu risc seismic, informeaza Agerpres.

“In cazul unui cutremur, Colectiv se poate multiplica de zeci de ori”, a sustinut CRISTIAN BUSOI. “Bucurestiul nu are o infrastructura sanitara capabila sa faca fata tuturor problemelor generate de o trauma colectiva. Toate problemele generate de lipsa de investitii suficiente intr-un sistem de sanatate din Bucuresti au aratat ca avem nevoie de o schimbare. Aceasta schimbare inseamna asumarea unui proiect major si anume acela al construirii unui mare spital de urgenta – cel mai mare din estul Europei, care nu doar sa rezolve problemele specifice de acest fel, dar care sa rezolve si problemele de sanatate cu care se confrunta bucurestenii si nu numai”, a declarat CRISTIAN BUSOI, intr-o conferinta de presa.

CTESTE SI: PNL IL ASTEAPTA CU BRATELE DESCHISE PE DACIAN CIOLOS

Potrivit estimarii lui CRISTIAN BUSOI, este nevoie de doi ani pentru constructia acestui spital. In ceea ce priveste consolidarea cladirilor, el a facut referire la tragedia de la Colectiv.

“In cazul unui cutremur, Colectiv se poate multiplica de zeci de ori. In cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter putem vorbi de un numar foarte mare de victime – morti, raniti, cateva zeci de mii cel putin”, a spus el, afirmand ca valoarea unui program pentru consolidarea cladirilor ar fi de 400 de milioane de euro.

Prim-vicepresedintele PNL a indicat ca in prezent exista, potrivit unei statistici a Primariei Capitalei, 672 de cladiri care se afla in clasa I de risc seismic, in ultimii 14 ani fiind reabilitate dintre acestea doar 18. CRISTIAN BUSOI a declarat ca acest fapt a fost cauzat de lipsa de preocupare a vechii administratii si de legislatia greoaie.

“Cred ca viitoarea administratie a Bucurestiului va trebui sa asume demararea un program de reabilitare a cladirilor cu risc seismic care sa fie prioritatea Bucurestiului. Asum ca in trei luni dupa iunie 2016 sa fie pregatite toate procedurile in cazul in care si legislatia se va schimba pana atunci si va fi un demers pe care si parlamentarii PNL sper sa-l faca, iar in maximum sase luni se va demara un program amplu pe multe fronturi de consolidare a celor 672 de cladiri”, a afirmat BUSOI.

La conferinta de presa in spatele lui CRISTIAN BUSOI a fost afisat un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 si de la Colectiv cu mesajul “Bucuresti, trezeste-te! 1977#cutremur-2015#Colectiv”.

Sursa foto: realitatea