CRISTIAN BUSOI (PNL) despre batalia pentru PRIMARIA CAPITALEI. Planuri, proiecte si ambitii ale europarlamentarului liberal

CRISTIAN BUSOI, candidatul PNL pentru PRIMARIA CAPITALEI,  a vorbit, sambata seara, in cadrul unui interviu difuzat la postul B1 TV, despre problemele majore la nivelul administratiei Bucurestiului, mostenite in urma celor 7 ani de regim Oprescu si a prezentat o serie de proiecte majore care sa rezolve situatia sufocanta a traficului din capitala, situatia spitalelor invechite si neperformante. CRISTIAN BUSOI a prezentat si de unde vor proveni fondurile si cum vor fi gestionati bani pentru aceste proiecte:

„Ne aflam la un moment de rascruce. Bucurestiul se afla dupa 7 ani de regim Oprescu. Traficul este sufocant, deja daca in cativa ani nu se iau masuri foarte clare, probabil ca orasul se va sufoca, nu vom mai putea sa ne miscam la orele de varf. Sistemul de caldura la acest moment a ajuns la pierderi de 24%, aproape mai mult de o treime a agentului termic se pierde din cauza infrastructurii ciuruite care nu mai poate sa faca fata.”

Candidatul PNL la PRIMARIA CAPITALEI a amintit risipa de bani din ultimii ani care nu a dus la finalizarea niciunui proiect major: „Discutam de un buget de aproape 1 mld de euro in fiecare an. Acesti bani au fost risipiti fara ca adm sa se concentreze pe problemele reale ale Bucurestiului. 70 de milioane de euro s-au dus la Administratia Cimitirelor, in ultimii 7 ani, pentru cele din administratia PMB. Avem 100 milioane de euro pentru panselute, flori. Doar la ALPAB avem 100 milioane de euro dusi in aceste zone in care trebuiau facute niste lucruri dar nu la nivelul asta si la preturile pe care Curtea de Conturi le-a descoperit.”

CRISTIAN BUSOI isi propune sa corecteze aceasta risipa declarand ca un obiectiv major al sau este constructia unui spital ultraperformant in Bucuresti: „Avem 320 milioane de euro investiti in sistemul de sanatate, in cele 9 spitale ale Bucurestiului. Cu acesti bani faceai nu numai cel mai mare spital din sud-estul Europei, dar cu 320 milioane faceai cei mai mare spital din Europa. Sunt 320 milioane de euro in 7 ani si s-au imbunatatit ici colo niste spitale vechi, care nu mai sunt propice, in care infectiile intraspitalicesti sunt un pericol. Sunt cladiri si inainte de 45 in care functioneaza anumite spitale. Cred ca daca functiona o administratie in care nu existau numai interese.”

CRISTIAN BUSOI a reamintit marile esecuri ale administratiei Oprescu: „Cimitirele, spatiile verzi, sanatatea si spitalele, Arena Nationala, foarte multi jurnalisti considera ca sumele sunt nejustificate. Fondurile europene- Bucurestiul a pierdut peste 100 mil de lei pe banii alocati  pe programe operationale regionale si a ratat 4 proiecte importante: Spitalul de la Foisor, pasajul de la Piata Sudului, legatura dintrelacul Tei si Floreasca si Arcul de Triumf. S-au pierdut cu totul banii din proiectul de la Glina. Acestea sunt exemplele mari.Un haos, o nepasare, o proasta administrare a dominat deciziile majore care s-au luat.”

CRISTIAN BUSOI a criticat si neseriozitatea regimului Oprescu: „Domnul Sorin Oprescu avea o carisma a domniei sale, nu neaparat pe placul meu. Foarte multe dintre glumele spuse cu mare lejeritate mi se pareau deplasate. A avut un proiect si a beneficiat in campania electorala. Una e sa ai o campanie de PR si alta sa cheltuiesti 4milioane de euro pentru studiile de fezabilitate pentru autostrada suspendata. Poti sa imbunatatesti lucrurile fara nevoia de a cheltui atat de mult. Vorbim de un proiect estimat la 1 miliard de euro care era clar pentru oricine se uita la buget ca era aproape imposibil sa o pui in practica.”

Referitor la proiectul spitalului, CRISTIAN BUSOI a declarat: „Eu am propus bucurestenilor. Proiectul spitalului este unul fezabil. Spitalul pe care l-am propus eu are un cost estimat mai mic decat cei 320 milioane de euro care s-au cheltuit in infrastructura de sanatate. O parte din bani vor putea fi folositi din fondurile europene. Putem accesa si liniile de finantare ale Ministerului Sanatatii.”

Sursa foto: realitatea