Cristian Calin, student la Facultatea de Teologie din Alba, acuza Manastirea Calapodeni de practici homosexuale

student-teologie-alba-iulia-manastirea-calapodeni

Un student de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia acuza Arhiepiscopia Romanului si Bacaului ca l-a exmatriculat, dupa ce a refuzat sa intretina relatii homosexuale in Manastirea Calapodeni, situata langa Podul Turcului, scrie Monitorul de Neamt.

Studentul, pe numele sau Cristian Calin, spune ca pe 23 iulie, a primit de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, un document prin care i s-a comunicat exmatricularea, din cauza faptului ca PS Ioachim Bacauanul, Arhiereul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, i-a ridicat binecuvantarea fara de care nu poate deveni preot.

De partea cealalta, Arhiepiscopia Romanului sustine ca exmatricularea a survenit in urma comportamentului inadecvat al studentului.

Studentul la Teologie acuza presupuse orgii homosexuale care s-ar petrece la Manastirea Calapodeni, de linga Podul Turcului, acolo unde s-a aflat in ucenicie.

“Am fost student al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia pina acum citeva zile. Am fost contactat telefonic de secretarul facultatii, care m-a informat ca in urma retragerii binecuvintarii arhieresti si la propunerea PS Ioachim Bacaoanu, mi s-a retras binecuvantarea arhiereasca si in aceste conditii Consiliul Profesoral a fost nevoit sa ma exmatriculeze.

Mi s-a explicat ca asa a hotarat Prea Sfintitul. Eu imi explic decizia ca fiind legata de o intamplare din timpul vacantei de Pasti, cind am sunat-o pe maica Tatiana de la Manstirea Palincea, Bacau, rugand-o sa ma primeasca ca muncitor timp de doua saptamini pentru a castiga un ban. Provin dintr-o familie cu posibilitati materiale reduse si nu mai aveam bani sa ma intorc la Alba Iulia.

Am fost trimis la Manastirea Calapodeni, de la Podul Turcului. Aici am fost primit de staretul Parfene Pahome. Dupa ce am ajuns acolo mi s-au facut tot felul de propuneri de ordin sexual. Am mers la facultate si am crezut ca este doar o ispitire canonica.

M-am prezentat la duhovnicul Florin Parasca, care mi-a atras atentia in timpul sfintei taine a spovedaniei sa fiu atent de ceea ce se intampla in randul monahilor. Mi-ar place sa cred ca nu in toate manastirile noastre se intimpla la fel. As vrea sa cred ca este un caz izolat”, s-a plans studentul exmatriculat, citat de Monitorul de Neamt.

Foto: ziare.com