Decizia in cazul lui CRISTIAN CIOACA va fi luata pe 18 iunie

UPDATE ORA 12.30: CRISTIAN CIOACA mai are de asteptat doua saptamani pana cand va afla daca va fi sau nu condamnat definitiv pentru uciderea Elodiei. Magistratii Curtii de Apel Pitesti au amanat din nou sentinta in acest caz, acestia urmand a lua o decizie pe 18 iunie, transmite B1 TV. Pe fond, CIOACA a primit 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale.

STIRE INITIALA: Emotii pentru CRISTIAN CIOACA. Curtea de Apel Pitesti va pronunta, astazi, sentinta definitiva in dosarul de omor in care este cercetat CRISTIAN CIOACA, politistul condamnat de instanta de fond la 22 ani de inchisoare pentru uciderea avocatei ELODIA Ghinescu. Ramai pe Mondo News pentru a afla sentinta data de judecatori.

Sentinta care va fi data astazi de Curtea de Apel este definitiva. Judecatorii vor pune in discutie si schimbarea incadrarii pentru CRISTIAN CIOACA, ceea ce ar putea insemna un verdict mai bland pentru politist. Dosarul ELODIA este singurul aflat pe rolul completului de judecata.

Instanta de apel a amanat deja de doua ori pronuntarea in aceasta cauza, mai intai pe 20 mai, cand s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in cauza, iar apoi pe 27 mai, cand a fost stabilit noul termen. .

Citeste si: Decizia in DOSARUL ELODIA, in 4 iunie! Cristian Cioaca a iesit la balcon si a salutat presa

La ultimul termen de judecata, din 20 mai, procurorii au cerut pedeapsa maxima (respectiv 25 de ani de inchisoare, la care se adauga sporuri), in timp ce instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii in cazul acestuia din omor in lovituri cauzatoare de moarte.

Schimbarea incadrarii juridice i-ar aduce lui CRISTIAN CIOACA o pedeapsa mai mica. Reamintim ca ELODIA GHINESCU este de negasit de sapte ani si a fost declarata juridic moarta.

Citeste si: Cioaca a ajuns la ultima judecata

CRISTIAN CIOACA si-a inceput dimineata cu zambetul pe buze, evitandu-i pe jurnalisti. El a plecat de dimineata sa-si duca copilul la scoala, nu a dorit sa vorbeasca cu jurnalistii care asteptau in fata locuintei sale, insa a zambit, asa cum face de fiecare data cu presa.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti dau la termenul programat pentru astazi sentinta in dosarul in care politistul CRISTIAN CIOACA este judecat pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu. 

La randul sau, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat schimbarea incadrarii juridice a faptei din omor in omor calificat cu premeditare prin cruzimi si de interes material.

Citeste si: CRISTIAN CIOACA, condamnat la doi ani de INCHISOARE in dosarul de infractiuni informatice

„In situatia in care se va accepta schimbarea incadrarii juridice in sensul propus de noi, cerem pedeapsa maxima si anume detentiunea pe viata”, a declarat Crina Radu. Avocata lui CRISTIAN CIOACA, Maria Vasii, a solicitat achitarea clientului sau, sustinand ca fapta nu exista. Curtea de Apel Pitesti a anuntat atunci ca va da o solutie definitiva in acest caz marti, 27 mai.

CRISTIAN CIOACA a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007. In 2 iulie 2013, Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate.