CRISTIAN CIOACA, 15 ani de INCHISOARE – UPDATE

CRISTIAN CIOACA afla decizia in dosarul ELODIA - UPDATE

UPDATE ORA 18.00: CRSTIAN CIOACA a fost adus, in urma cu putin timp, la Penitenciarul COLIBASI, unde va fi INCARCERAT!

UPDATE ORA 17.05: CRISTIAN CIOACA a fost ridicat de la locuinta sa din Pitesti de politisti si dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Arges.

UPDATE ORA 16.20: CRISTIAN CIOACA A FOST CONDAMNAT LA 15 ANI SI 8 LUNI DE INCHISOARE PENTRU UCIDEREA ELODIEI GHINESCU, A DECIS, MIERCURI, CURTEA DE APEL PITESTI. TOTODATA, CIOACA VA PLATI DAUNE MORALE FAMILIEI ELODIEI IN VALOARE DE 250.000 EURO.

CRISTIAN CIOACA va apela la calea recursului in anulare, insa pentru care va trebui sa depuna elemente noi. Decizia data astazi este definitiva. In urma acestei decizii, CRISTIAN CIOACA va fi decazut din drepturile parintesti.

Emilia Ghinescu, mama ELODIEI GHINESCU: “Este o sentinta foarte blanda fata de ce a savarsit acest criminal. El trebuia sa recunoasca, cum a fost data aceasta sentinta si s-a schimbat incadrarea? Nu sunt de acord. Copilul nu stiu ce face, eu stiu cum l-a manevrat el! L-am vazut si astazi la tv, se folosea de el sa vada lumea ca-l duce si-l aduce de la scoala”.

Avocata lui CRISTIAN CIOACA, Maria Vasii, imediat dupa anuntarea deciziei:O hotarare gresita, vom continua contestarea acesteia, am avut bucuria sa vedem o revocare de arestare dupa un an de zile de detentie. Veti vedea din nou o revocare a detentiei, aceasta hotarare nu va rezista la un control adevarat. Argumentul este ca nu a savarsit crima, nu exista dovada ca persoana este moarta, iar in conditiile in care avem conditiile ca in calea extraordinara nu, aceasta hotarare nu va ramane in picioare mai mult de cateva luni de zile. Suntem in emotia acestei hotarari pe care nu o asteptam, vom discuta ulterior despre pasii pe care ii vom face”. 

Declaratiile facute de Crina Radu, dupa sentinta anuntata de Curtea de Apel Pitesti: “Sunt dezamagita si profund dezamagita. 15 ani de inchisoare este ca si cum nu ar exista, el este tanar si ar putea iesi destul de repede. Cristian Cioaca va iesi relativ repede din inchisoare, dar Elodia nu se va mai intoarce. Este o pedeapsa ca si cum nu ar, Cioaca si-a omorat sotia, a transat cadavrul, copilul ei nu are unde sa aprinda o lumanare si Cristian Cioaca a primit o pedeapsa atat de blanda. Despagubirile au fost majorate fata de suma acordata de instanta de fond (100.000 euro – n.r.). Schimband incadrarea sunt foarte curioasa cum vor motiva magistratii sentinta. Familia va demara o serie de proceduri legale. Voi demara niste proceduri, nu mi se pare corecta sentinta data astazi de Curtea de Apel Pitesti”.

STIRE INITIALA: CRISTIAN CIOACA afla, miercuri, daca va merge la puscarie. Magistratii Curtii de Apel Pitesti se pronunta astazi in dosarul in care CRISTIAN CIOACA este acuzat de omor. Sentinta a fost amanata deja de trei ori. Decizia este difinitiva.

MONDO NEWS va transmite in timp real decizia in cazul lui CRISTIAN CIOACA. 

Dosarul lui CRISTIAN CIOACA este singurul pe rolul Completului Amanari Pronuntare, insa magistratii delibereaza de cateva ore, decizia fiind asteptata abia in cursul dupa-amiezii.

Instanta de apel a amanat deja de trei ori pronuntarea in dosarul ELODIA, mai intai pe 20 mai, cand s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in cauza, apoi pe 27 mai, iar ultima data pe 4 iunie, cand a fost stabilit noul termen.

Citeste si: CRISTIAN CIOACA, CONDAMNAT sau ACHITAT in dosarul ELODIEI GHINESCU?

Completul de judecata a finalizat, inca din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au mai fost audiati ulterior mama si fratele Elodiei, Emilia si Robert Ghinescu, in calitate de parti civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despagubirile pe care i le solicita inculpatului.

CRISTIAN CIOACA a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibasi, dupa ce completul de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis inlocuirea masurii arestarii preventive cu controlul judiciar, el reluandu-si activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges. El a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute 22 de ani de detentie.Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, precum si de procurori.

Citeste si: De ce se tergiverseaza atat de mult decizia in cazul lui CRISTIAN CIOACA

CRISTIAN CIOACA a fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

CIOACA a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.Inculpatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata ELODIA GHINESCU, in august 2007. Cristian Cioaca s-a aflat in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 pana pe 14 februarie 2014.

FOTO: JURNALUL