Cristian Cioaca ar putea fi eliberat, se asteapta decizia instantei

Politistul Cristian Cioaca ar putea fi eliberat din inchisoare, dupa ce avocata sa a depus o cerere de revocare a arestarii celui care se presupune ca a omorat-o pe Elodia Ghinescu. Instanta a ramas in pronuntare, iar decizia ar putea fi anuntata daca nu sambata, cel tarziu luni.

Fostul politist Cristian Cioaca a afirmat, vineri, la Curtea de Apel Pitesti ca decizia ca cererea de revocare a arestarii sale preventive sa fie judecata de completul de apel desemnat sa judece dosarul de omor este “o insulta la adresa justitiei”. La iesire, el a declarat ca suporta “pana la moarte” detentia.

Cristian Cioaca a fost adus incatusat la instanta, unde a fost judecata cererea de revocare a masurii de arestare preventiva a acestuia.

“Aceasta hotarare este o insulta la adresa justitiei din Romania. Avem noroc ca hartia suporta astfel de decizii, hartia nu se supara (…) Hotararea de condamnare este copiata din rechizitoriul intocmit de procurori. Asteptam sa prezinte macar un motiv, un singur motiv intemeiat, pentru care sunt aici, in aceasta situatie. (..) Astept o judecata corecta din partea magistratilor de la Curtea de Apel Pitesti”, a declarat Cristian Cioaca, in fata judecatorilor.

La iesirea de la Curtea de Apel Pitesti, Cioaca a fost intrebat de jurnalisti daca mai suporta detentia, in conditiile in care a declarat ca hartia suporta decizia, fostul politist declarand: “Pana la moarte!”.

Completul de la Curtea de Apel Pitesti care urma sa judece, vineri, cererea de revocare a arestarii preventive formulata de fostul politist Cristian Cioaca si-a declinat competenta si a dispus inaintarea cauzei catre completul de apel desemnat sa judece dosarul de omor.

Reamintim ca, in 2 iulie, fostul politist Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, decizia fiind luata de magistratii Tribunalului Arges.

Foto: Antena 3