CRISTIAN CIOACA, condamnat la doi ani de INCHISOARE in dosarul de infractiuni informatice

CRISTIAN CIOACA a fost condamnat, vineri, la doi ani de INCHISOARE cu suspendare in dosarul de infractiuni informatice, in urma unei decizii a Judecatoriei Brasov, care a dispus aceeasi pedeapsa si pentru hackerul Adrian Nitu, cel care l-a ajutat pe politist sa sparga e-mail-ul ELODIEI GHINESCU.

La pronuntarea sentintei a fost prezenta doar avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, care a declarat apel la decizia instantei, potrivit Mediafax.

Avocata a spus ca nu i se pare corecta condamnarea cu suspendare, “având in vedere gravitatea faptei” si faptul ca i s-au adus prejudicii de imagine avocatei ELODIA GHINESCU.

La termenul din 2 aprilie, avocata Crina Radu solicitase ca Adrian Nitu si CRISTIAN CIOACA sa primeasca pedepse la inchisoare cu executare, pentru ca au accesat fara drept adresa de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, in timp ce avocata apararii a cerut achitarea celor doi. Judecatoria Brasov a ramas atunci in pronuntare.

Curtea de Apel Brasov a casat, in luna martie 2013, sentinta prin care politistul fusese achitat in dosarul de infractiuni informatice si a trimis dosarul spre rejudecare, aceasta fiind a doua oara când cazul este returnat Judecatoriei Brasov.

Citeste si: FRATELE ELODIEI Ghinescu, AUDIAT la Curtea de Apel Pitesti

CRISTIAN CIOACA a fost achitat, in 6 aprilie 2012, in dosarul in care a fost judecat pentru violarea corespondentei prin e-mail a fostei sale sotii, avocata ELODIA GHINESCU, conform unei decizii a Judecatoriei Brasov, dupa rejudecarea dosarului. Decizia a fost atacata cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar si de DIICOT Brasov si Parchetul instantei supreme. Curtea de Apel Brasov a admis recursurile si a casat sentinta, iar dosarul s-a intors la Judecatorie. Initial, dosarul de violare a corespondentei electronice a ELODIEI GHINESCU a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov, in aprilie 2011, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a casat sentinta Curtii de Apel Brasov, care il condamnase pe Cioaca, in 27 septembrie 2010, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

La sfârsitul lunii februarie, CRISTIAN CIOACA a iesit din Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis inlocuirea arestarii preventive cu masura controlului judiciar, decizia fiind executorie, insa nu si definitiva. Ulterior, Cioaca si-a reluat activitatea de politist, el fiind incadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

CRISTIAN CIOACA s-a aflat in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi.

Citeste si: Avocata familiei Ghinescu a depus o cerere de recuzare a unuia dintre magistratii care judeca dosarul Cioaca

El a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata ELODIA GHINESCU, in august 2007.

In 2 iulie 2013, CRISTIAN CIOACA a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmând sa execute, daca decizia ramâne definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de CRISTIAN CIOACA, de mama si fratele ELODIEI GHINESCU, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.