CRISTIAN CIOACA se intoarce in politie, dar nu va avea dreptul sa poarte arma

Cristian Cioaca, iesit din inchisoare vineri seara, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare preventiva, va fi pus la dispozitia IPJ Arges, insa nu va avea dreptul sa poarte armament, urmand sa desfasoare activitati administrative.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Pitesti de a inlocui masura arestului preventiv cu cea de control judiciar si in conformitate cu prevederile legale in vigoare, IPJ Arges are obligatia de a inceta masura suspendarii din functie a inspectorului principal de politie Cioaca Cristian si de a dispune masura de punere la dispozitie, scrie Mediafax.

Citeste si: Cristian Cioaca va fi reincadrat la Politia Pitesti  

“In conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2003 privind statutul politistului, ofiterul de politie va fi pus la dispozitia IPJ Arges, urmand a desfasura activitati administrative. Precizam faptul ca acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activitati de politie judiciara sau de relatii cu publicul”, se arata in comunicatul comunicatul citat.

Fostul politist Cristian Cioaca, in cazul caruia Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare, a iesit vineri seara din Penitenciarul Colibasi, fiind asteptat de o masina, insa decizia de eliberare nu este definitiva.

Cristian Cioaca se afla in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi.

Sursa foto: realitatea.net