CRISTIAN DAVID a fost plasat in AREST la DOMICILIU. DECIZIA este DEFINITIVA

CRISTIAN DAVID, fostul ministru de Interne, ARESTAT PREVENTIV fiind acuzat ca a luat MITA 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane care revendica un teren, a fost plasat in AREST la DOMICILIU, prin decizia ICCJ. DECIZIA este DEFINITIVA, astfel ca fostul ministru paraseste ARESTUL PREVENTIV in care se afla din 22 ianuarie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, si pe 17 martie, sa inlocuiasca masura ARESTULUI PREVENTIV cu cel ARESTUL la DOMICILIU, in cazul lui CRISTIAN DAVID, decizia fiind contestata de procurori.

CRISTIAN DAVID a fost arestat in 22 ianuarie in dosarul in care este acuzat ca a primit MITA 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, MARIAN CRISTINEL BIGIU, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean Buzau, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

CITESTE SI: CRISTIAN DAVID va fi mutat in AREST LA DOMICILIU. DECIZIA NU este DEFINITIVA 

Procurorii au aratat ca, in acest caz, mandatarul ADRIAN MLADIN, care actiona pentru Cecilia Viorica Stirbulescu in vederea revendicarii terenului de 15 hectare situat in municipiul Buzau, ar fi apelat la Valeriu Roger Nitescu, directorul de cabinet al lui CRISTIAN DAVID la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune in legatura cu prefectul MARIAN CRISTINEL BIGIU, in conditiile in care dosarul de revendicare era tergiversat. Nitescu i-ar fi spus atunci lui Mladin ca nu il cunoaste pe prefect, dar ca ar putea sa intervina CRISTIAN DAVID la Bigiu.

“Ulterior, avand confirmarea data de Nitescu Valeriu Roger cu privire la interventia ministrului internelor si reformei administrative, numitul Mladin Adrian s-a prezentat la Institutia Prefectului judetul Buzau, unde a luat legatura cu BIGIU MARIAN CRISTINEL, prezentandu-i acestuia situatia dosarului de revendicare. La data de 18.09.2007, in timp foarte scurt dupa realizarea interventiei, Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a emis titlul de proprietate pe numele persoanelor pentru care mandatarul a actionat Stirbulescu Cecilia Viorica asupra unei suprafete de teren de 15 hectare”, potrivit procurorilor.

Nitescu ar fi cerut si primit 1,1 milioane de euro de la Mladin, spunandu-i acestuia ca ministrul CRISTIAN DAVID a pretins 500.000 de euro pentru a interveni la prefect. In 1 februarie 2008, Nitescu si Adrian Mladin au mers impreuna la o banca din centrul Capitalei, de unde Mladin a scos 500.000 de euro. Ulterior, cei doi au mers la sediul Ministerului Internelor, unde Nitescu i-a dat lui CRISTIAN DAVID cei 500.000 de euro, sustin procurorii.

CITESTE SI: DNA cere PRELUNGIREA ARESTULUI preventiv pentru CRISTIAN DAVID 

In documentele procurorilor se mai arata ca, in 2007, la solicitarea lui CRISTIAN DAVID, CRISTINEL MARIAN BIGIU s-ar fi intalnit cu Adrian Mladin, pentru a-l ajuta cu eliberarea unor titluri de proprietate. La acea intalnire, Bigiu i-ar fi spus ca este vorba de o speta dificila si, avand in vedere ca terenul se afla in intravilanul orasului Buzau, sunt multe persoane care “se bat pe el”.

Sursa foto: realitatea.net