Cristian David face lobby pentru romani: Vor merge in Marea Britanie sa munceasca, nu sa intinda mana!

Cristian David, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni,  a declarat ca romanii care vor pleca dupa 1 ianuarie in Marea Britanie, vor merge sa munceasca, nu la cersit. In plus, oficialul din Guvernul Romaniei a garantat ca nu va fi vorba despre un val de plecari al romanilor in Regatul Unit.

“Cu siguranta nu va exista un asemenea val masiv (n.r.- de imigranti), pentru ca nu este posibil din punct de vedere practic, nu este nici macar din punct de vedere al motivatiei o destinatie de urmarit cu interes de marea majoritate a lucratorilor romani din afara”, a spus Cristian David la RFI Romania.

Ministrul a mai spus ca romanii nu vor pleca in Marea Britanie ca sa profite de beneficiile sociale.

“Prin definitie, lucratorii sunt aceia care vor veni acolo sa munceasca. Odata intrati in piata fortei de munca, acestia contribuie la impozitele, la taxele locale, pe care le platesc, contribuie la sistemele sociale de sanatate sau pensii. Deci daca vorbim despre lucratori, aceasta discutie nu-si are suportul, pentru ca cei care vin in Marea Britanie nicidecum nu vin ca sa priveasca contemplativ sistemul de asistenta sociala, ci vin sa munceasca”, a adaugat David.