Cristian David: Mediul economic din tara trebuie sa-i incurajeze pe romanii din strainatate

cristian_david

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, considera ca mediul economic din tara noastra trebuie sa-i incurajeze sa investeasca pe romanii din strainatate, care pot contribui la modernizarea tarii prin utilizarea capitalului uman.

Ministrul David a precizat ca acest subiect va fi discutat la o reuniune a reprezentantilor diasporei, care va avea loc in perioada 5 – 11 august, la Mangalia.

“In primul rand, mediul economic din Romania trebuie sa fie extrem de primitor si sa ii incurajeze pe romanii stabiliti in alte state sa isi investeasca economiile pe care le-au facut in cei cativa ani de cand lucreaza acolo. Pe de alta parte, statul roman ar putea veni cu un anumit fond de sustinere a acestor proiecte investitionale in sectoare bine dirijate”, a spus David.

“Vorbim de acele domenii unde aceste investitii sunt necesare si au un potential de exploatare, pentru a putea genera locuri de munca, de exemplu agricultura si sectorul serviciilor. Pe scurt, ne trebuie un cadru propice pentru investitii, noi locuri de munca, salarii mai atractive. Stiu, par deziderate greu de atins, dar nu imposibil. Exista deja un program pentru sustinerea IMM-urilor, dar trebuie suplimentate resursele necesare”, a mai adaugat ministrul. 

“Saptamana Educatiei, Culturii si Spiritualitatii Romanesti” va deschide Programul “Diaspora Estival 2013” si se va desfasura in perioada 5 – 11 august. Cea de a doua parte a programului este reprezentata de “Saptamana mediului asociativ romanesc” si va incepe pe 19 august. Ministrul Cristian David se asteapta ca aproximativ 200 de romani din diaspora sa participe la acest eveniment.

Foto: Adevarul