Cristian David, urmarit penal pentru abuz in serviciu

cristian_david

Cristian David a ajuns la sediul DNA, miercuri, fiind cercetat de abuz in serviciu si fals in declaratia de avere, dupa ce nu poate justifica suma de 60.000 de euro.

“Asa cum am precizat de la inceput, am toata disponibilitatea de a pune la dispozitie toate datele care sa clarifice aceasta situatie. Sper sa lamuresc cat mai repede lucrurile”, a spus David, la sediul DNA.

Asta dupa ce presedintele Traian Basescu a dat aviz favorabil, in 27 februarie, inceperii urmaririi penale de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva fostului ministru Cristian David. 

David a trecut in declaratia de avere in iunie 2013 suma de 60.000 euro, desi nu ar fi avut practic cum sa o justifice. Mama fostului ministru ar fi falsificat doua contracte de vanzare cumparare a unui imobil care valora 60.000 de euro. In baza acestor acte, Cristian David a declarat ca a fost un imprumut restituit de mama sa, mai apoi procurorii au facut investigatii si au constatat ca lucrurile nu au stat deloc asa. Mama lui David este si ea acuzata de fals in inscrisuri. 

Procurorii au cerut, la sfarsitul lunii februarie, presedintelui Romaniei sa decida daca poate sa inceapa urmarirea penala fata de Cristian David, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, avand in vedere ca acesta nu mai face parte din Guvern.

Citeste si: Cristian David si-a dat demisia din Partidul National Liberal

Referatul DNA arata ca David s-ar face vinovat de abuz in serviciu, deoarece nu poate justifica suma de 60.000 euro provenind de la restituirea unui imprumut de la mama sa. Procurorii spun ca ministrul si mama sa au incercat sa faca un contract fictiv de vanzare cumparare a unui apartament, pentru a justifica suma de 60.000 de euro.