CRISTIAN DAVID va fi mutat in AREST LA DOMICILIU. DECIZIA NU este DEFINITIVA

cristian_david

Cristian David, fostul ministru al Internelor, va fi mutat in arest la domniciliu, insa decizia poate fi contestata de procurori. Acesta este acuzat ca a luat mita 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane care revendica un teren. 

Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins in 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

CITESTE SI: DNA CERE PRELUNGIREA ARESTULUI PREVENTIV PENTRU CRISTIAN DAVID

Referitor la suma de 500.000 euro pentru interventia efectuata de ministrul de Interne, Cristian David, pe langa prefectul judetului Buzau, Bigiu Cristinel, suma a fost remisa personal de Mladin prin intermediul sefului de cabinet. La o intalnire ulterioara, Mladin Adrian l-a intrebat pe David Cristian daca a fost in regula, acesta a raspuns afirmativ, singura observatie fiind cu privire la suma de bani ca ‘Era mai bine daca erau in lei‘”, au retinut procurorii.