Cristian Diaconescu: Blaga si MRU fac parte din Opozitie, insa nu exista un lider

Cristi DIACONESCU cere explicatii de la FMI privind stadiul acordului si neintelegerile pe tema scaderii CAS

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a declarat, duminica seara, ca Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu fac parte din Opozitie, insa a atras atentia ca in Romania nu exista un lider al Opozitiei.

“Opozitia nu are lider. (Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu – n.r. ) Sunt printre cei care se pozitioneaza in opozitie, dar lider nu exista”, a spus Cristian Diaconescu la Digi 24.

In privinta transformarii in partid a fundatiei Miscarea Populara, consilierul prezidential a declarat ca aceasta “va ramane acea insititutie neguvernamentala care ar urma sa aiba viziuni politice si proiecte politice si in care presedintele Basescu urmeaza sa se intoarca dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni”.

Diaconescu a tinut sa precizeze ca niciunul dintre consilierii prezidentiali nu vor face parte din Miscarea Populara, pentru a nu amesteca lucrurile.

“Ne-am propus sa cream fundatia pentru a avea o capacitate de interactiune cu societatea, alta decat cea pe care partidele politice o dezvolta astazi. Si in al doilea rand, ne dorim, chiar daca este atipic ca o fundatie sa genereze un partid, ne dorim sa nu amestecam lucrurile si sa nu generam alt gen de atitudine si, mai ales, poate respingerea din partea societatii spunandu-se ca tot oameni cu trecut politic vin acum sa ne propuna ‘noul'”, a mai spus Cristian Diaconescu, la Digi 24.

Foto: Pro TV