CRISTIAN DIACONESCU: Ponta sa DEMISIONEZE din functia de PREMIER daca vrea sa fie CANDIDAT la presedintie

Premierul Ponta trebuie sa aleaga intre calitatea de CANDIDAT la PRESEDINTIE si cea de sef al guvernului, pentru ca este “inadmisibil sa faca excursii electorale” si promisiuni profitand de aceasta “ambiguitate”, a declarat, luni, candidatul PMP la Presedintie, CRISTIAN DIACONESCU.

“Ii cer in mod categoric domnului Ponta sa aleaga intre calitatea de CANDIDAT si calitatea de prim-ministru. Este inadmisibil ca, pe banii nostrii, sa faca excursii in teritoriu cu nuanta electorala, dar si mai grav este inadmisibil sa faca promisiuni profitind de ambiguitatea acestor calitati. (…) Deci pe scurt, daca doreste sa fie CANDIDAT LA PRESEDINTIE, sa demisioneze din functia de prim-ministru acum”, a precizat CRISTIAN DIACONESCU dupa sedinta Consiliului Executiv National al PMP.

Diaconescu a mai spus despre Victor Ponta ca “da senazatia ca Guvernul este o mostenire de familie”.

“Dansul (Victor Ponta – n.r.) da senzatia ca Guvernul este o mostenire de familie, oricum pare a fi un clan de familie din ce in ce mai mult, ceea ce reprezinta o incalcare cat se poate de clara si cat se pare de nefireasca a ceea ce inseamna reguli democratice, a ceea ce inseamna exercitarea mandatului si a atributiilor din pozitia administrativa”, a mai spus Diaconescu.

Citeste si: ELENA UDREA: PNL si PDL ar trebui sa-l sustina pe DIACONESCU la PREZIDENTIALE

El a facut aceste precizari dupa ce a criticat faptul ca la sfarsitul saptamanii trecute premierul a participat la un eveniment international pe teritoriul Romaniei, “in speranta obtinerii voturilor secuilor”.

“Din cate am vazut cu totii, la sfarsitul saptamani domnul Victor Ponta, primul-ministru al Guvernului Romaniei, a participat la un eveniment international pe teritoriul Romaniei, dansul in speranta obtinerii voturilor secuilor, sigur, s-a aratat capabil ca pe teritoriul Romaniei, intr-o calitate si demnitate publica, sa asculte imnul altei tari si sa-si faca poze inclusiv cu steagul secuilor”, a mai spus prezidentiabilul PMP, CRISTIAN DIACONESCU, potrivit Mediafax.

Citeste si: CRISTIAN DIACONESCU: Romanii nu trebuie sa se lase MINTITI si INSELATI la alegerile prezidentiale

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dupa-amiaza, la manifestarile comemorative din Pasul Nyerges, judetul Harghita, ca atat el, cat si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care i-a facut invitatia de a participa la acest eveniment, “sigur” vor fi criticati amandoi pentru acest lucru.

Ponta a fost prezent, duminica dupa-amiaza, la manifestarile comemorative prilejuite de implinirea a 165 de ani de la batalia din Pasul Nyerges, in care aproximativ 200 de secui au fost ucisi de trupele tariste si austriece, el venind impreuna cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si fiind intampinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, si de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.