CRISTIAN DIACONESCU: Presedintele TRAIAN BASESCU a semnat PRIMUL pe lista mea de sustinatori pentru prezidentiale

TRAIAN BASESCU a semnat la PRIMA pozitie pe lista mea de sustinatori ai candidaturii in alegerile prezidentiale, a declarat, luni, CRISTIAN DIACONESCU, prezidentiabilul PMP, adaugand ca momentul a avut loc in timpul unei intalniri “de rutina” cu presedintele Romaniei.

“Am avut o discutie cu presedintele, de rutina. Am vorbit despre probleme de politica interna, de politica externa, in special despre criza din Ucraina. I-am solicitat sa-mi faca onoarea de a semna primul pe lista mea de sustinatori pentru candidatura in alegerile prezidentiale. A facut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate”, a spus CRISTIAN DIACONESCU, citat de Mediafax.

Citeste si: TRAIAN BASESCU si CRISTIAN DIACONESCU s-au intalnit in secret la Palatul Cotroceni

Potrivit legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, dosarul de candidatura pentru functia suprema in stat trebuie sa contina cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere a candidatului. Alaturi de semnaturile din partea sustinatorilor pentru candidatul la prezidentiale mai trebuie depusa la Biroul Electoral Central declaratia de acceptare a candidaturii, declaratia de avere, declaratia de interese, de o declaratie pe propria raspundere a candidatului in sensul ca a avut sau nu calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia.

Citeste si: Cristian Diaconescu, HUIDUIT la Galati

Fost titular al portofoliilor Externelor si Justitiei, Diaconescu a fost sef al Administratiei Prezidentiale in timpul actualului mandat al presedintelui TRAIAN BASESCU.