CRISTIAN DIACONESCU S-A CONTRAT CU VIKTOR ORBAN LA UNIVERSITATEA DE VARA

CRISTIAN DIACONESCU, prezidentiabilul PMP, a raspuns la o intrebare legata de declaratia de sambata a premierului Ungariei, VIKTOR ORBAN, de la Universitatea de vara de la Baile Tusnad, care spus ca in ultimii doi ani el nu a facut nicio declaratie lipsita de respect la adresa partii romane, dar din partea romana astfel de declaratii au fost ‘cu duiumul’.

DIACONESCU si ORBAN au fost prezenti la evenimentul de la Baile Tusnad in virtutea parteneriatului la nivel european in PPE, informeaza Agerpres. 

CITESTE SI: Premierul UNGARIEI este deranjat de anumite declaratii facute oficialii romani 

„Este o problema importanta ca orice proiect in RELATIA BILATERALA ROMANO-UNGARA sa-l tratam prin prisma unui respect reciproc pe care ni-l datoram ca state si ca popoare ce locuim in aceeasi vecinatate de mii de ani. Si, din acest punct de vedere, nimeni din autoritatea statului roman nu a tratat cu lipsa de respect, fie retoric, fie ca si decizie, statul ungar, poporul ungar si colegii nostri din Ungaria.

CITESTE SI: LASZLO TOKES sare la gatul liderilor de la UDMR

Din pacate, initiativa a venit de la Budapesta si de la politicienii de la Budapesta din aceasta perspectiva. Sunt convins ca linia politica a autoritatilor de la Bucuresti va ramane acceasi, pentru ca pornind de la respect putem pune bazele unor proiecte de colaborare si respect intre cele doua tari”, a spus CRISTIAN DIACONESCU, la o intalnire cu simpatizantii din Harghita si Covasna.

Sursa foto: realitatea.net